Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Porušil několik zákonů

ŠVIHOV - Motocyklista nereagoval na výzvu policistů, má zákaz řídit motorová vozidla a test měl pozitivní na amfetamin. 

      Ve Švihově byl v pátek 19. února letošního roku kontrolován hlídkou policistů z dopravního inspektorátu řidič 39letý muž z Klatov, který jel s motocyklem tovární značky Suzuki. Muž jel po komunikaci číslo I/27 ve směru od obce Červené Poříčí na Švihov a na motocyklu nesvítilo koncové světlo.

Před osmnáctou hodinou jej policisté chtěli kontrolovat a řidič na motocyklu na výzvy nereagoval. Policisté řidiče zastavili v blízkosti nádraží a muž předložil ke kontrole jen občanský průkaz. Policisté šetřením zjistili, že muž má platnou blokaci řidičského oprávnění, protože podle rozsudku Okresního soudu v Domažlicích má uložen trest zákaz činnosti řízení motorových vozidel od měsíce srpna 2014 na 24 měsíců.

Muž se podrobil testu, zda není ovlivněn omamnou nebo psychotropní látkou a tento byl s pozitivním výsledkem na amfetamin a metamfetamin. Muž byl převezen k lékařskému vyšetření do zdravotnického zařízení v Klatovech, kde byl proveden i odběr biologického materiálu.

Muž vykonával činnost, kterou má zakázanou a je podezřelý ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

 

 

nprap. Ladmanová Dana

22. 2. 2016

 

 

vytisknout  e-mailem