Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Porušili předpisy

KLATOVSKO - Dva řidiči jezdili bez řidičských oprávnění a byli i pod vlivem návykových látek. Třetí měl dechovou zkoušku pozitivní. 

O víkendu policisté kontrolovali na různých místech teritoria Klatovska řidiče vozidel a zjistili tři, kteří porušili dopravní předpisy.

S vozidlem značky Opec Vectra jela v sobotu 1. prosince 2018 řidička po obci Defurovy Lažany. Před čtrnáctou hodinou byla policisty zastavena a policisté zjistili totožnost šestadvacetileté ženy z Plzně. Žena při jízdě nepoužila bezpečnostní pás a na vozidle nebyla platná technická kontrola. Dále policisté zjistili, že nevlastní řidičské oprávnění a provedený test na návykové látky měla pozitivní na amfetamin a metamfetamin. Policisté ženu převezli do zdravotnického zařízení v Sušici, kde se podrobila lékařskému vyšetření, ale odmítla odběr krve.

Po Sušici jel v sobotu pětadvacet minut po dvacáté hodině řidič s vozidlem značky Audi. V ulici Jeronýmova byl strážníky městské policie zastaven a byli přivoláni i policisté z místního oddělení. Místní čtyřicetiletý muž nevlastní řidičské oprávnění, test na návykové látky měl pozitivní na konopí a amfetamin. Muž souhlasil s lékařským vyšetřením a odběrem biologického materiálu.

V neděli 2. prosince byl v Kolinci zastaven řidič vozidla pět minut po jedenácté hodině dopoledne. Sedmadvacetiletý muž ze Strážovska se podrobil dechové zkoušce a přístroj naměřil 0,71 a opakovaně 0,60 a 0,63 promile alkoholu. Na žádost řidiče bylo ve zdravotnickém zařízení provedeno lékařské vyšetření i odběr krve.

Uvedení řidiči jsou podezřelí ze spáchání přestupků, které budou postoupeny správnímu orgánu.

nprap. Ladmanová Dana

4. prosince 2018

vytisknout  e-mailem