Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Porušují předpisy

KLATOVSKO - U dvou řidičů byla dechová zkouška přes jedno promile alkoholu. Jeden řidič měl pozitivní test na návykové látky. 

       V Horažďovicích byl v neděli 26. června letošního roku zastaven řidič vozidla ve 21.15 hodin. Muž ve věku 21 let z obce na Horažďovicku se podrobil testu, zda není ovlivněn omamnou nebo psychotropní látkou a tento byl pozitivní na konopí a amfetamin a metamfetamin.

V tomto případě je muž podezřelý ze spáchání přestupku.

      V Janovicích nad Úhlavou byl v pondělí 27. června tohoto roku ve 22.45 hodin zastaven řidič motorového vozidla dvacetiletý muž z Klatov. Muž souhlasil s dechovou zkouškou a přístroj naměřil 1,34 a opakovaně 1,37 promile alkoholu. Muž je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Uvedení řidiči se podrobili se lékařskému vyšetření i odběru biologického materiálu ve zdravotnických zařízeních, kam byli  převezeni.

 

     V pondělí 27. června tohoto roku v obci Tužice na Plánicku byl policisty kontrolován jednačtyřicetiletý muž z obce na Příbramsku. Muž jel ve 22.35 hodin s vozidlem značky Peugeot 307 po komunikaci I. třídy číslo 22 ve směru od obce Zavlekov na Tužice. Provedená dechová zkouška byla s výsledkem 1,25 a druhou zkoušku řidič odmítl. Policisté muže převezli do zdravotnického zařízení v Klatovech a řidič chtěl lékařské vyšetření podstoupit jen v Praze. Tudíž muž odmítl lékařské vyšetření i odběr krve a policisté mu zadrželi řidičský průkaz.

 

 

 

nprap. Ladmanová Dana

28. června 2016

vytisknout  e-mailem