Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Přišel o mobilní telefon

ROKYCANY -Šel si zacvičit a přišel o telefon. 

V pátek odpoledne přijali rokycanští policisté oznámení o krádeži mobilního telefonu. Dle vyjádření poškozeného měl o mobilní telefon v hodnotě téměř dvaceti tisíc korun přijít v toho dne během necelé hodiny a půl, kdy si přístroj nechal volně položený na skříňce pánské šatny v jednom ze sportovním centru v Rokycanech. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádež. Po pachateli a odcizeném mobilním telefonu nadále pátrají.

Ke krádežím odložených věcí dochází nejčastěji v různých prodejnách, restauracích, barech či ve sportovních centrech, jako ve výše popsaném případu. Pachateli postačí velmi krátká chvilka nepozornosti, natož, když je majitel neobezřetný a nechá svoji věc volně odloženou bez dohledu. Policisté samozřejmě taková přijatá oznámení řádně prověřují a nejen s ohledem na výše popsaný aktuální případ upozorňujeme samotné majitele, aby na své věci dávali větší pozor. Pamatujte, že volně odložené věci větší hodnoty (kabelky, mobilní telefony atd.) jsou velmi snadným terčem pro pachatele.

V loňském roce policisté na území okresu Rokycany šetřili celkem 626 trestných činů, z tohoto se jednalo o 298 případů majetkové kriminality. Krádeže prosté byly prověřovány ve 166 případech (zde je zahrnuto 36 případů krádeží věcí z vozidlem a 37 případů krádeží v jiných objektech).



nprap. Hana Kroftová
24. července 2017

vytisknout  e-mailem