Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Prvomájová vyjížďka motorkářů

PLZEŇSKÝ KRAJ - Dopravní policisté budou dohlížet na bezpečnost a plynulost silničního provozu a motocyklisté od nás obdrží reflexní šle a jednorázové alkohol testery. 

I v letošním roce jsme se rozhodli oslovit příznivce motocyklů, kteří uvítají v Plzni sezónu společnou prvomájovou projížďkou, a to 1. května 2019. Ta vyjede před polednem z bran plzeňského pivovaru a zamíří na letiště u Tachova. Po celé trase budou na bezpečnost a plynulost silničního provozu dohlížet dopravní policisté.

Tak jako v minulém roce budeme motocyklisty oslovovat v souvislosti s naší preventivní kampaní „Piješ. Řídíš. Zabíjíš.“, a před jejich vyjížďkou jim budeme rozdávat jednorázové alkohol testery. Tímto způsobem chceme upozornit právě i tuto skupinu řidičů na rizika, která jsou spojena s konzumací alkoholických nápojů v silničním provozu. Motocyklisté od nás dostanou také reflexní šle, abychom přispěli k jejich lepší viditelnosti v dopravě.

Na skupinu těchto řidičů se soustředíme zejména z toho důvodu, že patří mezi nejzranitelnější účastníky silničního provozu. Dopravní nehody s jejich účastí končí často s těžkými zraněními nebo smrtí. Tito řidiči nejsou chráněni žádnou karosérií, a proto musí o to více pamatovat na své vlastní bezpečí. Vyplatí se investovat finanční prostředky do kvalitního ochranného oblečení, které by mělo být vybaveno reflexními prvky, pozornost věnujte i vhodné obuvi a rukavicím. Samozřejmostí je užívání kvalitní motocyklisté přilby. Před sezónou si řádně zkontrolujte svůj stroj, v tomto případě se vyplatí navštívit servisní střediska. Nutností je dodržování zákona o provozu na pozemních komunikacích, při jízdě zbytečně neriskujte a pamatujte na možná úskalí na silnicích – mokrý povrch, písek, štěrk, nerovnost terénu apod.

V prvním čtvrtletí letošního roku evidujeme na území Plzeňského kraje celkem 840 dopravních nehod, při kterých přišlo o život 6 osob. Z tohoto celkového počtu dopravních nehod je 9 z nich s účastí řidiče motocyklu.

Všem motorkářům přejeme, ať se jim letošní sezóna vydaří a dojedou do svých cílů bez nehody.

por. Mgr. Pavla Burešová
30. dubna 2019

vytisknout  e-mailem