Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Řidiči pod vlivem

KLATOVSKO - Čtyři řidiči porušili předpisy. Jeden měl pozitivní test a opět po šesti hodinách usedl za volant vozidla, kdy byl pod vlivem alkoholu. 

       Policisté z obvodního oddělení v Sušici kontrolovali na náměstí řidiče šestadvacetiletého místního muže, který jel s vozidlem tovární značky Škoda Octavia. Muž byl zastaven 15. dubna tohoto roku v 18.40 hodin a podrobil se testu, zda není ovlivněn omamnou nebo psychotropní látkou a tento byl pozitivní na amfetamin. Muž byl převezen do zdravotnického zařízení v Sušici a souhlasil s lékařským vyšetřením i odběrem biologického materiálu.

       Stejný řidič byl kontrolován v Sušici na ulici Chmelenské v sobotu 16. dubna v 0.20 hodin. Dechová zkouška byla s výsledkem měření 0,40 a opakovaně 0,43 promile alkoholu.

     V pátek 15. dubna policisté z dopravního inspektorátu před dvacátou hodinou v Klatovech zjistili řidiče, který jel s motorovým vozidlem rychlou jízdou po ulici 5. Května směrem do ulice Tyršova, kde byl zastaven. Místní muž ve věku 52 let se odmítl podrobit dechové zkoušce i lékařskému vyšetření.

     Hlídkou policistů byl v Lubech u Klatov kontrolován v neděli 17. dubna letošního roku šedesátiletý muž z Klatov, který řídil vozidlo tovární značky Citroën Berlingo. Muž byl zastaven ve 21.10 hodin a na výzvu se podrobil dechové zkoušce a alkoholtester naměřil 0,63 a opakovaně 0,61 promile alkoholu.    

   Policisté mužům zadrželi řidičské průkazy.

Uvedení řidiči jsou podezřelí ze spáchání přestupků, které budou předány správnímu orgánu.

 

 

 

nprap. Ladmanová Dana

18. 4. 2016

vytisknout  e-mailem