Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Řidiči porušují zákony

PLZEŇ - Řidiči se nezdráhají usednout za volat, i když jsou pod vlivem návykových látek. 

      Policisté o prodlouženém víkendu v Plzni kontrolovali řidiče v rámci dohledu nad silničním provozem. Při kontrolách zjistili několik řidičů, kteří byli pod vlivem návykových látek.
     V sobotu 26. září byl ve 21.19 hodin kontrolován na ulici Částkova cizinec 31letý muž, který jel s vozidlem tovární značky VW Golf. Dechovou zkouškou bylo naměřeno 0,96 a opakovaně 1,04 promile alkoholu a byl převezen k lékařskému vyšetření.
 
    V neděli 27. září tohoto roku byl v Plzni policisty kontrolován řidič vozidla tovární značky VW Golf v sedm hodin ráno. Na ulici Koterovské byl zastaven a kontrolován 25letý řidič z obce na Plzeňsku. Provedená dechová zkouška byla s pozitivním výsledkem 0,74 promile alkoholu. Na kontrolovaném vozidle byla neplatná technická kontrola, která skončila v měsíci červnu letošního roku.
     V ulici Jateční byla zastavena v 9.15 hodin řidička dvacetiletá žena z Tachovska, která jela s vozidlem tovární značky Citroën Saxo. Žena měla dechovou zkoušku negativní, ale test na omamné a psychotropní látky byl pozitivní na amfetamin a metamfetamin.     
    Na ulici Otýlie Beníškové byl zastaven ve 12.40 hodin místní 25letý muž, který řídil vozidlo tovární značky Honda Civic, který měl test pozitivní na konopí i amfetamin a metamfetamin.
Uvedená žena i muž se podrobili lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve a moči ve zdravotnickém zařízení.
      Další řidič byl kontrolován po patnácté hodině, když řídil vozidlo tovární značky Renault Laguna v ulici Mánesova. Devatenáctiletý řidič z Tachovska měl test na návykové látky pozitivní na amfetamin a metamfetamin a podrobil se lékařskému vyšetření a odběru moči, ale odběr krve odmítl.
 
     V části Doubravka policisté kontrolovali v pondělí 28. září na ulici Mohylové osobní motorové vozidlo tovární značky Opel Vectra v 11.10 hodin. Řidička ve věku 26 let z Nepomucka se podrobila dechové zkoušce, která byla negativní i testu, který byl pozitivní na amfetamin a metamfetamin. Žena se podrobila lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve a moči ve zdravotnickém zařízení.
Policisté řidičům zadrželi řidičské průkazy.
 
 
 
 
 
nprap. Ladmanová Dana
 
29. 9. 2015
 

vytisknout  e-mailem