Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Řídil pod vlivem alkoholu a se zákazem řízení

HORŠOVSKÝ TÝN – Při kontrole před policisty utekl. Na místě však zůstala osádka vozidla. Řidič se po chvíli vrátil k vozu. 

     Dne 20. března 2021 na základě vlastního zjištění při výkonu služby zahájili policisté Obvodního oddělení Horšovský Týn úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Podezřelým je osmadvacetiletý muž, který téhož dne v 21:48 hodin řídil osobní motorové vozidlo tovární značky Škoda Octavia z obce Blížejov do Horšovského Týna. Zde řídil ulicemi Domažlická, Nad Rybníčkem, ČSLA, Dvořákova, Pivovarská a Polní, kde byl zastaven a kontrolován. Před policisty utekl do areálu blízké pily. Na místě však zůstala osádka vozidle. Po chvíli se řidič vrátil ke svému vozidlu.
     Policisté jej vyzvali k dechové zkoušce ke zjištění, zda neřídí vozidlo pod vlivem alkoholu. Odborné měření elektronickým přístrojem ukázalo pozitivní výsledek 0,72 promile alkoholu v krvi. Řidič se po výzvě policistů odmítl podrobit lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve. Dále policisté z dostupných evidencí zjistili, že muž má rozhodnutím Městského úřadu Domažlice uložen zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel na dobu 8 měsíců od února 2021. Případem se horšovskotýnští policisté dále zabývají.

por. Mgr. Dagmar Brožová
22. března 2021

vytisknout  e-mailem