Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Rychlost

PLZEŇ - Nejen v rámci dopravně bezpečnostních akcí se policisté u řidičů zaměřují na dodržování předepsaných rychlostních limitů. Během předešlých dvou dnů dopravní policisté zjistili několik hříšníků. Dvěma z nich policisté naměřili rychlost v obci 90-92km/hod. 

Dopravní policisté si v předešlých dvou dnech v dopoledních hodinách posvítili na neukázněné řidiče na vybraných komunikacích našeho krajského města. Kontroly byly především zaměřené na dodržování nejvyšší povolené rychlosti v obci a na zlepšení dopravní kázně na komunikacích. Na kontrolních stanovištích policisté zjistili více jak 10 rychlostních přestupků, které byly ve většině případů s řidiči vyřešeny v příkazním řízení na místě uloženou pokutou. Naměřené rychlostní limity se pohybovaly od 67 do 93km/hod. V jednom případě se bude muset hříšník zodpovídat ze svého jednání správnímu orgánu.

Policisté budou i nadále v podobných akcích pokračovat. Naší snahou je, aby se řidiči na silnicích chovali ohleduplně, ukázněně, a tím eliminovali případná rizika spojená s dopravní nehodovostí na komunikacích.

nprap. Veronika Hokrová
25. srpna 2021

vytisknout  e-mailem