Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Senioři, pozor!

Údajný příbuzný chtěl půjčit peníze 

     Dne 11. ledna 2012 zahájil komisař z oddělení hospodářské kriminality v Domažlicích úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu ve stádiu pokusu. Hned čtyři seniorky z Horšovskotýnska ve věku 85, 90, 84 a 78 let totiž oznámily, že dne 11. ledna 2012 během dopoledne měly telefonát s mužem, který uváděl, že je jejich příbuzný. Podvodník po nich požadoval půjčit finanční hotovost na nákup osobního vozidla. Od dvou z žen chtěl půjčit 200 tisíc korun, další dvě žádal o 100 tisíc. Dosud neznámý pachatel se vydával za příbuzného, ačkoliv věděl, že se seniorkami v příbuzenském či obdobném poměru není, chtěl využít důvěřivosti starších lidí s úmyslem finanční hotovost nevrátit. Lze předpokládat, že podvodník může tuto fintu kdykoliv znovu použít.
     Apelujeme tímto na všechny seniory, aby byli velmi opatrní. Ocitnou – li se v podobné situaci, měli by si uvědomit, že by příbuzní, pokud by potřebovali půjčit, určitě neposlali pro peníze někoho cizího.
     Žádáme seniory, kteří se s výše uvedeným podezřelým jednáním setkali, aby neprodleně informovali Policii České republiky na nejbližší policejní služebně nebo na bezplatné tísňové lince 158. Mohou tak pomoci odhalit podvodníka, který seniory okrádá.

por. Mgr. Dagmar Brožová
12. ledna 2012
 

vytisknout  e-mailem