Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Spáchal několik trestných činů

KAŠPERSKOHORSKO - Cizinec řídil cizí vozidlo, se kterým havaroval. Nadýchal téměř tři promile a porušil i zákaz činnosti. 

Ve zkráceném přípravném řízení převzal záznam o sdělení podezření osmačtyřicetiletý cizinec ze spáchání přečinů neoprávněné užívání cizí věci podle, ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. 

Muž v úterý 3. listopadu  letošního roku, v době od 6.00  do 8.30 hodin, užil k jízdě vozidlo značky Suzuki Samurai, bez souhlasu majitele. Muž řídil vozidlo směrem od obce Srní na Čeňkovo Pilu, kde přibližně 200 metrů za obcí vozidlo otočil a vracel se zpět. V obci Čeňkova Pila s vozidlem havaroval, kde poškodil most. Policisté z obvodního oddělení v Kašperských Horách muže kontrolovali a podrobil se dechové zkoušce, kdy přístroj naměřil 2.76 a opakovaně 2,81 promile alkoholu.

Dále policisté zjistili, že muž má podle trestního příkazu Okresního soudu Svitavy uložen trest zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel od měsíce prosince 2019 na dobu 24 měsíců.

Muž se zmocnil cizího motorového vozidla v úmyslu jej přechodně užívat, byl po vlivem alkoholu, kdy mohl ohrozit život nebo zdraví osob, způsobil dopravní nehodu a navíc vykonával činnost, kterou měl soudem zakázanou.

Dnes u soudu probíhá zrychlené řízení.

nprap. Ladmanová Dana

5. listopadu 2020 

vytisknout  e-mailem