Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Taktické cvičení složek IZS

Dnes v Rokycanech 

     Dnes dopoledne se policisté na Rokycansku účastnili taktického cvičení složek integrovaného záchranného systému. Vše "odstartovalo" po oznámení, kdy mužský hlas sdělil na linku 112 svůj úmysl spáchat sebevraždu upálením na veřejném místě. Na rokycanské Náměstí TGM se tak k místnímu kostelu Panny Marie Sněžné sjely policisté, hasiči a lékaři. 
     Policisty byly na místě okamžitě provedeny prvotní úkony, zajištěno inkriminované místo a jeho okolí. V zápětí byly shromažďovány informace a skutečnosti důležité k posouzení situace a nutné k sestavení postupu složek na místě tak, aby byl dosažen cíl zákroku a nedošlo ke zranění osob, či případným škodám na majetku. Šetřením  bylo zjištěno, že dotyčný muž se vyskytuje na věži kostela, je vybaven mačetou a zřejmě hořlavou tekutinou a jeho rukojmím je mladá žena. Následného řešení situace se účastnili policisté kriminální, pořádkové i dopravní služby a byl přizván vyjednavač.
     V rámci cvičení a jeho vyhodnocování jsou sledovány a sjednocovány postupy, taktika, způsob řízení a komunikace všech složek integrovaného záchranného systému.

nprap. Bc. Jana Tomková
25.4.2012

vytisknout  e-mailem