Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Tragická dopravní nehoda na dálnici

DÁLNICE D5 – Policisté prověřují zářiovou nehodu , hledají svědky.  

     K hromadné dopravní nehodě za účasti šesti vozidel došlo v pondělí 22. září tohoto roku několik minut po šesté hodině ráno na 104 kilometru dálnice D5 ve směru na Prahu (jedná se o část dálnice mezi Ostrovem u Stříbra a Heřmanovou Hutí).
     Na místě bylo zjištěno, že do zadní části osobního vozu značky ŠKODA Felicie narazilo vozidlo VW Caddy. Místem kolize poté projížděl řidič nákladního automobilu MERCEDES Benz s návěsem, který byl předjížděn ŠKODOU Fabií a i při tomto došlo ke střetu. Další zde jedoucí vozidlo značky FORD Fiesta pak narazilo do již havarovaného vozu VW Caddy a posledním účastníkem nehody byl řidič dodávky MERCEDES Sprinter.
     Při nehodě došlo ke smrtelnému zranění 47leté spolujezdkyně z vozu značky ŠKODA Fabia, těžkému zranění 48letého řidiče tohoto vozu a dvěma těžkým zraněním řidičky a její spolujezdkyně (54 a 52 let) z vozu FORD Fiesta.
     Všechny okolnosti nehody a kompletní nehodový děj je nyní předmětem šetření policistů služby kriminální policie a vyšetřování z Územního odboru Plzeň – venkov. Ti ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů usmrcení z nedbalosti a těžké ublížení na zdraví z nedbalosti. Jelikož jsou všechny rozhodné skutečnosti tohoto případu předmětem dalšího prověřování a znaleckého zkoumání, obracejí se policisté s žádostí o pomoc na případné svědky nehody. Ti se mohou se svými poznatky k nehodě přihlásit na bezplatnou linku tísňového volání 158, nebo na pracoviště kriminalistů na telefonní číslo 974 327 319.
 
 
por. Bc. Jana Tomková
19. listopadu 2014

vytisknout  e-mailem