Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Tři dopravní akce na Klatovsku

KLATOVSKO - O víkendu policisté kontrolovali motocyklisty, cyklisty i zda řidiči nejezdí pod vlivem alkoholu nebo návykových látek. 

      V pátek 26. května toho roku proběhla od 14.00 do 20.00 hodin krajská dopravně součinností akce, při které se policisté zaměřili na motocyklisty. Do akce bylo zapojeno 12 policistů, kteří zjistili 52 přestupků a uložili blokové pokuty ve výši 26 400 Kč.

     Následující den se uskutečnila okresní dopravně bezpečnostní akce, která byla směřována na cyklisty a byla vyhlášena na sobotu 27. května 2017 v době od 9.00 do 13.00 hodin. Policisté se při akci zaměřili na účastníky silničního provozu zejména cyklisty, zda neporušují ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích a neřídí nemotorová vozidla pod vlivem alkoholu či jiných návykových látek. Zapojilo se 23 policistů a zjistili 13 dopravních přestupků, kdy uložili blokové pokuty ve výši 3 700 Kč. Při akci byla zjištěna jedna hledaná osoba.

     Další okresní dopravně bezpečnostní byla vyhlášena na neděli 28. května 2017  v době od 15.00  do 19.00 hodin. Tentokrát se policisté zaměřili na řidiče, kteří před jízdou nebo během jízdy nedodrželi zákaz požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek i na dodržování zákona o provozu na pozemních komunikacích a pátrání po osobách a odcizených věcech. Dvacet policistů zjistilo 11 přestupků a v blokovém řízení vyřešili devět v částce 3 000 Kč. Dva přestupky budou oznámeny na příslušný správní orgán.

nprap. Ladmanová Dana

29. května 2017

vytisknout  e-mailem