Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Tři objasněné případy

KLATOVSKO - Žena okrádala seniory při prodeji nádobí. 

     V pátek 14. června 2013 byla při silniční kontrole zadržena na Prachaticku 53 letá cizinka, na kterou byl vydán předchozí souhlas se zadržením. Žena na Písecku a Klatovsku seniorům ve třech případech nabízela a prodávala nerezové nádobí zn. ROYALTY LINE a následně odcizila finanční hotovost.
     K prvnímu případu došlo dne 21. března letošního roku, kdy v obci na Písecku nabízela v deset hodin dopoledne 87 leté ženě nádobí. Nejprve se vyptávala ženy, která má sníženou pohyblivost, na důchod a pod záminkou předání krabice hrnců jako daru k důchodu, vnikla do domu. Uvnitř poté prohledávala místnosti i přes nesouhlas poškozené a odcizila 11 000 Kč.
     Druhý případ byl oznámen 25. března, kdy krátce po dvanácté hodině v obci na Horažďovicku oslovila 85 letého muže u rodinného domu a nabízela k prodeji prošívanou deku a sadu nádobí. Když se následně domluvili na kupní ceně 20 000 Kč, poškozenému muži vytrhla z ruky peněženku a odcizila 60 000 Kč a z místa utekla.
     Ve třetím případě dne 2. května policisté na Obvodním oddělení Klatovy přijali oznámení o krádeži peněz. V obci u Klatov krátce po dvanácté hodině přijela žena s vozidlem k domu, kde bydlí 82 letý muž s tím, že je pracovnice sociální pojišťovny a vyhrál sadu nerezového nádobí, ale za druhou musí zaplatit 20 000 Kč. Muž pozval ženu do domu a vyplatil peníze a uschoval další finanční hotovost. Po odjezdu ženy poškozený zjistil, že neznámá žena v nestřeženém okamžiku odcizila dalších 30 000 Kč.
     Ve všech uvedených případech žena z místa odjela osobním automobilem zn. Škoda Octavia stříbrné barvy.
     Žena převzala usnesení o zahájení trestního stíhání, kdy byla obviněna z přečinů krádež a porušování domovní svobody a na základě rozhodnutí soudu byla vzata do vazby.
 
 
nprap. Ladmanová Dana
17.6.2013

vytisknout  e-mailem