Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Tři opilí řidiči

KLATOVSKO - Už neohrozili ostatní účastníky provozu. Dva muži a jedna žena měli štěstí, že potkali policisty a mohli provést dechové zkoušky. 

V pátek 29. března tohoto roku jel s vozidlem značky Škoda Felicia řidič po komunikaci v obci Milčice. Policisté z obvodního oddělení v Plánici jej zastavili padesát minut po osmnácté hodině. Při kontrole byla zjištěna totožnost osmatřicetiletého muže z obce na Horažďovicku. Provedená dechová zkouška byla u muže s výsledkem 1,62 a opakovaně 1,59 promile alkoholu.

V Sušici policisté z obvodního oddělení kontrolovali v pátek na ulici Volšovské řidiče vozidla. Krátce po jednadvacáté hodině byl zastaven místní osmadvacetiletý muž, který řídil vozidlo značky Citroën C2. Provedená dechová zkouška byla 1,89 a opakovaně 1,72 promile alkoholu.

V Klatovech na ulici Dukelské strážníci městské policie kontrolovali v neděli 31. března řidičku vozidla značky Peugeot 307, kdy žena byla zřejmě opilá. Na místo přivolali hlídku policistů a padesát minut po čtvrté hodině ranní se místní třiadvacetiletá žena podrobila dechové zkoušce, jejíž výsledek byl pozitivní a přístroj naměřil 1,88 a opakovaně 1,68 promile alkoholu.

Policisté uvedené dva muže a jednu ženu převezli do zdravotnických zařízení, kde se podrobili lékařským vyšetřením i odběrům krve.

Muži i žena jsou podezřelí ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Policisté řidičům zadrželi řidičské průkazy.

nprap. Ladmanová Dana

1. dubna 2019                             

vytisknout  e-mailem