Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Vloupání do zaparkovaného vozidla

PLZEŇ - VENKOV - Neznámý pachatel se násilím vloupal do vozidla a z něj odcizil věci.  

Policisté z obvodního oddělení Stod se zabývají případem ze dne 16. září 2016, dosud neznámý pachatel okolo páté hodiny odpoledne nezjištěným způsobem rozbil u vozidla skleněnou výplň ve dveřích na místě spolujezdce. Pachatel z vozidla odcizil příruční taštičku s peněženkou, doklady, mobilním telefonem a hotovostí ve výši 1.600 korun. Automobil byl zaparkovaný a řádně zajištěný na odpočívadle mezi obcemi Vodní Újezd a Chotěšov. Věc byla policisty prozatím kvalifikována jako podezření ze spáchání přečinu krádež.  Po pachateli a věcech policisté nadále pátrají.

 

 

Základní preventivní rady:

  1. Nenechávejte ve vozidle žádné cenné věci (elektroniku, nářadí, kola apod.), peněženky, peníze, doklady. Stejně tak drahé oblečení či drahá hračka může zloděje zlákat.
  2. Nenechávejte uvnitř vozu technický průkaz ani náhradní klíče od vozu. Jejich ponechání ve voze vám může jednak přidělat problémy při likvidaci pojistné události u pojišťovny, ale především pachatel, který chtěl původně "pouze" odcizit autorádio nebo jiné předměty uložené ve vozidle, se může nakonec rozhodnout odcizit celé vozidlo. Navíc mu tak usnadňujete i další legalizaci vozidla.
  3. Přemýšlejte o tom, kde své vozidlo parkujete. Tmavá zákoutí a odlehlá místa zajišťují pachateli naprosto nerušený klid pro "práci".
  4. Věnujte pozornost základnímu zabezpečení svého automobilu, zvažte i "nadstandardní" zabezpečení. Jedná se o různá dodatečně montovaná elektronická či mechanická zabezpečovací zařízení nebo vyhledávací a monitorovací systémy.
  5. Pokud už ve vozidle zabezpečovací zařízení máte, používejte jej.
  6. Nenechávejte své vozidlo bez dozoru odemčené!
  7. Nikomu neznámému nesvěřujte klíče od automobilu.



nstržm. Hana Rubášová

19. září 2016

vytisknout  e-mailem