Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Vloupání na Zbirožsku

ZBIROŽSKO - Vloupání do rekreačních objektů. 

     Z pondělí na úterý tohoto týdne bylo oznámeno vloupání do rekreačního objektu na Zbirožsku. Neznámý pachatel vnikl po překonání plotu na pozemek u nemovitosti v obci Zvíkovec, okr. Rokycany  přistoupil k nemovitosti a do vnitřního prostoru se dostal po předchozím poškození okna. Zlodějovi se uvnitř domu zalíbila vrtačka, holicí strojek a ručníky. Tento lup mu zřejmě nestačil a po překonání dveří do kolny,  do této vnikl a zde odcizil uložený křovinořez, motorovou pilu, benzín a sekyry. Místo činu opustil a svým jednáním způsobil škodu majiteli ve výši několik desítek tisíc korun.
     Včerejšího dne v době od 9 hodin do 13 hodin využil pachatel nepřítomnosti  majitele v jeho nemovitosti a vnikl na pozemek rekreačního objektu v katastru obce Ostrovec-Lhotka, okr. Rokycany. Po rozbití skleněné výplně, vnikl do vnitřního prostoru, prohledal jej a odcizil mobilní telefon, stříhací strojek a zlaté šperky. Po odcizení uvedených věcí v hodnotě 20 tisíc korun pachatel opustil i s věcmi místo činu.
     Oba výše popsané skutky kvalifikovali policisté z obvodního oddělení Radnice jako přečiny krádeže a porušování domovní svobody. Po pachatelích skutků pátrají a jeho jednání prověřují pro uvedené trestné činy. Obdobné  případy, kdy se jedná o vloupání do rekreačních objektů na Zbirožsku nejsou pro policisty  ojedinělými případy. V současné době se policisté zabývají obdobnými případy u kterým je předmětem pachatele po vniknutí do rekreačních objektů především zahradní technika, šperky, elektronika a finanční hotovost. Policie kontaktovala představitele samosprávy na Zbirožsku, která byla žádána o spolupráci v rámci jejich možností, aby byli upozornění prostřednictvím místních rozhlasů občané, především na zvýšený nárůst trestných činů na Zbirožsku a to vloupání do domů a rekreačních objektů. Z tohoto důvodu jménem policie byli občané žádáni, aby věnovali zabezpečení svého majetku maximální pozornost a všímali si dění kolem sebe, případné podezřelé osoby z jejich strany ihned oznamovali na policistům na linku 158.

 
nprap. Hana Kroftová
26.6.2013

vytisknout  e-mailem