Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Vypátrání hledané osoby AKTUALIZACE

PLZEŇ – Děkujeme všem za spolupráci. 

AKTUALIZACE - Případ si převzali krajští kriminalisté, kteří ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy spáchaného ve stádiu pokusu a z přečinu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. Ve věci nadále probíhají procesní úkony. Zatím nebyl nikdo obviněn. 

Dnešního dne přijal operační důstojník na tísňové lince 158 oznámení o střelném poranění nezletilé dívky, ke kterému došlo v obci Zábělá nedaleko Plzně.

Na místo ihned vyjelo několik policejních hlídek, které následně zjistily, že muž, který měl dívce zranění způsobit, se na místě již nenachází. Z naší strany se proto začala připravovat a realizovat rozsáhlá pátrací akce s nasazením maximálního počtu sil a prostředků. Do pátrání byli zapojeni policisté obvodních oddělení, policisté ze zásahové jednotky, speciální pořádkové jednotky, jejich kolegové se služebními psy a kriminalisté. Byl povolán také vrtulník.   

Krátce po oznámení o spáchání tohoto násilného trestného činu jsme na sociálních sítích zveřejnili pátrací relaci, kde jsme žádali veřejnost o spolupráci při pátrání po možném podezřelém. Zároveň jsme občany upozorňovali, aby se jej nesnažili sami zadržet a to vzhledem k tomu, že by mohl být ozbrojený. Díky rychle zveřejněné pátrací relaci a jejímu zveřejnění v médiích jsme od veřejnosti obdrželi řadu poznatků, které vedly k úspěšnému vypátrání hledaného muže, kterého policisté zadrželi po třinácté hodině v Plzni. Muž se nyní nachází v policejní cele. 

Ve věci nyní probíhají procesní úkony. Jakmile to okolnosti dovolí, poskytneme vám k případu další informace. 

por. Michaela Raindlová
11. října 2024

vytisknout  e-mailem