Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Výroba a distribuce pervitinu

KLATOVSKO - Na dvou místech policisté zajistili zařízení k výrobě pervitinu i pomocné látky. Tři muži převzali usnesení o zahájení trestního stíhání. 

     Policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování z odboru obecné kriminality  prověřovali nedovolenou výrobu a nakládání s omamnými a psychotropními látkami. Na základě příkazů soudu provedli na Klatovsku dne 11. května letošního roku dvě domovní prohlídky. 

      Od komisaře převzal usnesení o zahájení trestního stíhání muž ve věku 32 let ze Švihovska, který byl obviněn ze zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy spáchaný formou spolupachatelství ve stádiu pokusu a další muž ve věku 33 let z obce u Klatov ze stejného přečinu.

Mladší muž byl za stejný trestný čin odsouzen podle rozsudku Okresního soudu v Náchodě v loňském roce. První obviněný muž může být potrestán odnětím svobody na dvě léta až deset let a druhý až na pět let.

    Muži se společně pokusili pomocí amatérské chemické sestavy, pomůcek a chemikálií vyrobit látku pervitin bez povolení Ministerstva zdravotnictví ČR, ale k dokončení výroby již nedošlo.

Dále starší muž od měsíce listopadu loňského roku do května v místě bydliště i jinde opakovaně prodával nejméně dvěma mužům pervitin, který obsahuje metamfetamin.

V rámci prohlídky bylo v domě v obci u Švihova zajištěno zařízení k výrobě pervitinu, konkrétně ve sklepním prostoru i další pomocné látky, které byly podrobeny znaleckému zkoumání.

Pervitin 1-2016.jpg

 

Tentýž večer byla provedena další domovní prohlídka v obci u Plánice, kde ve 22.05 hodin byl zadržen pětatřicetiletý muž z Klatovska, který užívá pervitin a přechodně zde pobýval. Podezřelý muž pervitin a marihuanu kupoval, prodával nebo daroval nejméně devíti dalším uživatelům od roku 2013 do měsíce května.

Muž v hospodářském objektu měl uzamčenou skříň, ve které přechovával chemickou aparaturu, chemikálie, zbytkový metamfetamin a efedrin, které policisté zajistili a též podrobili znaleckému zkoumání.

Pětatřicetiletý muž převzal usnesení o zahájení trestního stíhání z přečinů nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a výroba a držení předmětu k nedovolené výrobě omamné a psychotropní látky a jedu. Za uvedené trestné činy může být potrestán odnětím svobody až na pět let.

Pervitin 2-2016.jpg

 

 

 

 

 

nprap. Ladmanová Dana

1. července 2016

 

vytisknout  e-mailem