Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Výsledky dopravně bezpečnostní akce

Policisté zkontrolovali 1234 vozidel. 

Další dopravně bezpečnostní akce proběhla v době od 18. dubna do 24. dubna tohoto roku na území Plzeňského kraje. Jednalo se o celorepublikovou akci, která se zaměřovala zejména na dodržování předepsaných rychlostních limitů, ale i na dodržování dalších předpisů, které vyplývají účastníkům silničního provozu ze zákona o provozu na pozemních komunikacích.

Celkem 190 policistů z řad dopravní i pořádkové policie zkontrolovalo v těchto dnech 1234 vozidel, přičemž bylo zjištěno 396 dopravních přestupků, které byly na místě v 381 případech vyřízeny blokovými pokutami v celkové výši 153 000 korun. Zbývajících 15 přestupků pak bylo oznámeno příslušným správním orgánům.

Zákonem předepsanou maximální dovolenou rychlost porušilo 186 řidičů, za které zaplatilo 176 z nich blokové pokuty v hodnotě 95 200 korun. Dalším nejčastějším přestupkem byl nevyhovující technický stav vozidel, a to celkem v 39 případech. Celkem 27 z kontrolovaných řidičů nepoužilo během jízdy bezpečnostní pásy a v sedmi případech nebyly použity zádržné systémy. Provedené dechové zkoušky na přítomnost alkoholu prokázaly u tří řidičů požití alkoholických nápojů a u čtyř řidičů byla zjištěna přítomnost návykové látky. Tři řidiči se dopustili přestupku na železničních přejezdech, ve třech případech nebyla vozidla na dálnici opatřena dálniční známkou a u jednoho z kontrolovaných vozidel byla překročena největší přípustná hmotnost vozidla. Přestupku se dopustil i jeden chodec a jeden cyklista.

 

V dopravně bezpečnostních akcích budou policisté na území Plzeňského kraje i nadále pokračovat.

 

mjr. Mgr. Martina Kohoutová

27. dubna 2016

vytisknout  e-mailem