Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Zákaz činnosti

Zjištěny tři případy 

         V pátek 11. února 2011 ve 13.10 hodin byl hlídkou policie v Klatovech na ulici M. Gorkého kontrolován řidič 39 letý muž, který řídil vozidlo zn. Mazda 323. Policisté zjistili, že muž před jízdou užil alkoholické nápoje a odmítl dechovou zkoušku i lékařské vyšetření. Podle rozsudku Okresního soudu v Klatovech má uložen trest zákaz činnosti řízení motorových vozidel.
     V Klatovech byl v neděli 13. února 2011 v 1.35 hodin na ulici Vídeňské kontrolován řidič 32 letý cizinec, který řídil vozidlo zn. Ford Escort. Šetřením policisté zjistili, že podle rozhodnutí Magistrátu města Plzně má uložen trest zákaz činosti řízení motorových vozidel od měsíce listopadu 2010 do měsíce září 2012. Muž se podrobil testu na užití návykových látek a tento byl pozitivní, souhlasil s lékařským vyšetřením a odběrem krve a moči.
   Další řidič 42 letý muž z Plzně byl kontrolován v Horažďovicích v ulici Trnová v 16.15 hodin, když řídil vozidlo zn. Fiat Ducato. Muž má uložen trest zákaz činnosti řízení motorových vozidel podle rozsudku Okresního soudu Strakonice od měsíce října 2007 do listopadu 2011 a další podle rozsudku Okresního soudu Plzeň-město od října 2006 do dubna 2014.
Policie případy šetří ve zkráceném přípravném řízení a muži jsou podezřelí ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
 
 nprap. Ladmanová Dana
14.2.2011
 

vytisknout  e-mailem