Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Zákony se musí dodržovat

Platí pro všechny 

Alkohol, maření a jízda bez řidičáku
O víkendu policisté řešili několik případů alkoholu za volantem či maření zákazu.
 
O tom by mohl vyprávět třiatřicetiletý muž ze Starého Sedla, který je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Policisté ho kontrolovali na pozemních komunikacích mezi obcemi Staré Sedlo a Hlavno, když řídil osobní motorové vozidlo Citroen Xsara a následnou dechovou zkouškou nadýchal 1,47 promile alkoholu v dechu. Opakovaná dechová zkouška výsledek ještě potvrdila. Následně byl řidič vyzván, aby se podrobil lékařskému vyšetření, zda není ovlivněn alkoholem. Tomu se řidič dobrovolně podrobil.
 
Další nezákonné jednání řešili sokolovští policisté tuto sobotu 5.9.2009. Čtyřicetiletý muž v jedné ze sokolovských restaurací mařil výkon úředního rozhodnutí tím, že požíval alkoholické nápoje, ačkoliv má požívání alkoholických nápojů zakázáno a to přímo Okresním soudem v Karlových Varech. Dechová zkouška ukázala výsledek 2,82 promile alkoholu v dechu. Nyní mu hrozí až jeden rok ve vězení. Zákony a zákazy se prostě musí dodržovat.
 
 
Ze spáchání trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění je podezřelý šestadvacetiletý muž z Tachova, kterého policisté kontrolovali na Sokolovsku za volantem osobního motorového vozidla VW Golf. Důkladnější kontrolou a lustrací v evidenci řidičů však zjistili, že muž za volantem nemá oprávnění pro žádnou ze skupin řidičských oprávnění. A to měl co vysvětlovat. Za toto mu totiž hrozí až jeden rok ve vězení.

vytisknout  e-mailem