Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Zátah na drogové dealery

PLZEŇ - Plzeňský Toxi tým se pyšní dalším úspěchem. Zadržel tři osoby, čtvrt kila pervitinu a 300 gramů pseudoefedrinu určeného k výrobě drogy. 

     Plzeňským policistů specializujícím se na boj s drogovou kriminalitou a potírání této trestné činnosti na teritoriu spravovaném Městským ředitelstvím policie Plzeň se podařil další významný počin v oblasti odhalování a objasňování této zvlášť závažné trestné činnosti. Minulý týden zadrželi tři osoby, dva muže a jednu ženu, které posléze obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.
V rámci dlouho dopředu plánované a především pečlivě připravované akce zadrželi ve čtvrtek dne 4.12.2014 před šestou hodinou večerní v blízkosti Ústředního hřbitova v Plzni nad Doubravce 54letou ženu a její dva komplice ve věku 27 a 40 let, kteří do Plzně přijeli osobním motorovým vozidlem tovární značky Citroën. Během následujících úkonů policisté ve voze i u podezřelých nalezli více než čtvrt kilogramu pervitinu a téměř 300 gramů látky obsahující pseudoefedrin určené k výrobě drogy. Znaleckou expertizou bylo prokázáno, že z uvedeného množství pseudoefedrinu by bylo možné vyrobit téměř stejné množství pervitinu.
     V průběhu rozplétání a odhalování protiprávního jednání této trojice policisté mimo jiné zjistili i místo, kde skupinka drogu vyráběla. Podařilo se jim rovněž prokázat, že většina zakázané látky byla určena k dalšímu prodeji uživatelům omamných a psychotropních látek a jedů. Jedním z odběratelů pervitinu byla například i 30letá žena ze severního Plzeňska, která si od trojice koupila celkem ve čtyřech případech pervitin o hmotnosti vždy 0,7 gramů za částku 700 korun.
     Všem třem výtečníkům nyní hrozí až desetiletý trest odnětí svobody. Na ženu policisté vzhledem k její kriminální minulosti, kdy byla v roce 2011 již za drogové delikty pravomocně odsouzena k podmíněnému trestu odnětí svobody v délce trvání 30 měsíců se zkušební dobou končící příští rok v říjnu, podali podnět k návrhu na vzetí do vazby. Ten byl akceptován jak ze strany státního zástupce, tak i soudem.
 
por. Ing. Hana Štefflová
10. prosince 2014  
 

vytisknout  e-mailem