Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Zloděj se zaměřil na alkohol

PŘEŠTICKO – Na konci roku 2021 došlo v okolí Přeštic ke dvěma vloupáním do objektů, při kterých se neznámý pachatel zaměřil na alkoholické nápoje. 

Policisté z obvodního oddělení Přeštice se zabývají dvěma případy vloupání do objektů, ke kterým došlo na konci roku 2021 v menších obcích v okolí Přeštic.
V polovině měsíce prosince 2021 neznámý pachatel překonal uzamčenou kovovou petlici do kolny u rodinného domu, z které odcizil 4 kusy 0,5 litrového piva. Po vypáčení okna se pachatel dostal i do vnitřních prostor domu, ale zde již nic neodcizil. Pachatel způsobil škodu na poškozených věcech přes 5 tisíc korun a odcizením vznikla majiteli škoda 54 korun.
V druhém případě došlo k vloupání do rekreační chaty, ke kterému došlo od 22. prosince 2021 do 31.prosince 2021. Neznámý pachatel vnikl na pozemek objektu, poškodil okno vedoucí do sklepních prostor chaty, přes které se dostal dovnitř a zde odcizil alkoholické nápoje (láhev vína, dvě láhve whisky). Pachatel dále poškodil vstupní dveře do vnitřních prostor chaty, kde se volně pohyboval. V tomto případě vznikla majiteli celková škoda přes tři tisíce korun. Policisté v obou případech zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů porušování domovní svobody a krádeže.

por. Ing. Eva Červenková
4. ledna 2022

vytisknout  e-mailem