Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Užili alkohol i drogy

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Řidiči byli pod vlivem alkoholu, ale i drog.  

Šestadvacetiletou řidičku Felicie zastavila v neděli odpoledne 25. ledna policejní hlídka v Bojkovicích. Žena se podrobila testu jak na alkohol, tak i na drogy. Právě ten vyšel pozitivní na marihuanu. Přiznala, že předešlý den požila nejen marihuanu, ale i pervitin. Policisté řidičku převezli do nemocnice ve Slavičíně k potřebným odběrům. Řidičský průkaz jí policisté zadrželi. Nyní ji čeká přestupkové řízení na odboru dopravy.

Stejného přestupku se v uplynulém týdnu dopustilo dalších pět řidičů převážně mužského pohlaví. Podle zákona jim za tyto jízdy hrozí pokuta až dvacet tisíc korun včetně zákazu řízení až na jeden rok. V krajním případě může jít až o trestný čin.

V sobotu 24. ledna si pod vlivem alkoholu vyjel jednatřicetiletý řidič Fabie. Policisté ho zastavili dvacet minut po desáté večer u Starého Hrozenkova. Řidič přiznal, že těsně před jízdou vypil litr piva. To prokázala i dechová zkouška s výsledkem 1,12 promile alkoholu. Na místě mu byl zadržen řidičský průkaz a další jízda zakázána.

O den později zastavili policisté třicetiletého řidiče Fiatu a to ve Strání. Také on se k pití přiznal. Ovšem množství bylo o něco větší. Výsledek dechové zkoušky byl 1,74 promile alkoholu. Navíc řidič u sebe neměl řidičský průkaz a to z toho důvodu, že mu byl v minulosti vysloven zákaz řízení. O navrácení řidičského oprávnění si totiž do dnešního dne nezažádal.

Z přestupku proti bezpečnosti a plynulosti v silničním provozu je podezřelý také devatenáctiletý řidič Mitsubishi. Ten riskoval a projel křižovatkou v Uherském Brodě ve chvíli, kdy na semaforu svítila červená. Dechová zkouška na alkohol vykázala 0,19 promile. S hodnotou řidič na místě souhlasil.
 

Výběr ze zjištěných přestupků v dopravě na Uherskohradišťsku 23. – 29. 1. 2015


 

Počet zjištěných přestupků

23. – 29. 1. 2015

16. – 23. 1. 2015

Řidič pod vlivem alkoholu

7

8

Řidič pod vlivem drog

6

3

Překročení maximální rychlosti

13

42

Jízda na červenou / nedání přednosti v jízdě

16

9

Nepoužití bezpečnostních pásů

1

1

Telefonování za jízdy

9

3

Špatný technický stav vozidla

14

29

Uložené kauce za přestupek v dopravě

0

1

Neoprávněné zastavení a stání

4

20

Chodci

2

0

Cyklisté

8

6

2. února 2015, por. Bc. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem