Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

V akci opět vrtulník

BLANSKO-VYŠKOV: Riskantní jízda, alkohol a další přestupky.... 

Na dodržování dopravních předpisů, zejména pak na způsob jízdy i dodržení zákazu požívání alkoholu před jízdou se zaměřili policisté ve čtvrtek 16. srpna na Blanensku i Vyškovsku. Na frekventovaných komunikacích jim při zjišťování přestupků napomáhal i policejní vrtulník se záznamovým zařízením. V jeho zorném poli byli především řidiči, kteří riskantní jízdou a předjížděním ohrožovali ostatní. Zejména v úseku Milonice a Černá Hora na hlavním tahu Brno- Svitavy se našli čtyři řidiči, kteří předjížděli v místech, kde je plná čára. Ta je nejčastěji umísťována v zatáčkách či na horizontech. Pokud řidiči zákaz nerespektují, může snadno dojít k dopravní nehodě. Nejčastějším prohřeškem motoristů bylo nepoužívání bezpečnostních pásů. Ty považovalo zřejmě za zbytečné devatenáct řidičů.

Celkem policisté zkontrolovali téměř šest desítek vozidel, zjistili jedenačtyřicet přestupků a uložili blokové pokuty v celkové výši přes sedmnáct tisíc korun. Bohužel se našli i šoféři s pozitivní dechovou zkouškou na přítomnost alkoholu. Před šestou hodinou ranní podcenil schopnost svého těla vstřebávat alkohol šestačtyřicetiletý řidič projíždějící Rousínovem na Vyškovsku. Několik panáků a piv zkonzumovaných předchozího večera se projevilo výsledkem 0,80 promile alkoholu.

O málo později naměřili policisté v obci Kunštát na Blanensku dvaapadesátiletému muži za volantem felicie 0,40 promile alkoholu. U správního orgánu čeká oba tučná pokuta a zákaz řízení.

por. Mgr. Alice Navrátilová, 17. srpna 2012

vytisknout  e-mailem