Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

V. AKTUALIZACE: Tragická nehoda u Švandova divadla

Teprve jednadvacetiletá dívka přišla na místě o život. 

Jen pár minut po půl páté ráno způsobil řidič vozidla BMW vážnou dopravní nehodu na náměstí Kinských na Praze 5. Z dosud nezjištěných příčin najel mladý řidič do autobusové zastávky poblíž Švandova divadla a střetl se tam s mladou chodkyní. Přivolaní zdravotníci se snažili teprve jednadvacetiletou ženu zachránit, ta ovšem utrpěla bohužel velmi vážná zranění, kterým na místě podlehla. Policejní hlídky včetně psovoda propátrávají okolí nehody a hledají mladého muže, který měl od nehody utéct do nedalekého parku. Touto tragickou událostí se zabývají kriminalisté z odboru vyšetřování dopravních nehod a policisté z oddělení dopravních nehod, kteří ohledávají místo neštěstí, zajišťují svědky a zjišťují, zda nehodu zachytil kamerový systém.
 
por. Bc. Jana Rösslerová – 5. 8. 2014
 
 
AKTUALIZACE v 16 hodin a 40 minut:
 
Na případu pracují od časných ranních hodin desítky pražských policistů, kteří prohledávají různá vytipovaná místa a lokality možného pohybu hledaného řidiče. Do pátrání se navíc zapojili i pracovníci dopravního podniku, strážníci městské policie a rovněž i kriminalisté krajského ředitelství specializující se na pátrání po osobách. Bohužel policistům se do současné doby nepodařilo podezřelého dopadnout, žádají tak cestou médií veřejnost o pomoc při pátrání. Podle detektivů má hledaný muž osobní vazby na lokalitu pražského Smíchova a mohl by se pohybovat ve společnosti drogově závislých osob.
 
Odkaz na hledaného řidiče naleznete zde: http://aplikace.policie.cz/patrani-osoby/PersonDetail.aspx?person_id=10150805140020
 
por. Bc. Jana Rösslerová
 
 
AKTUALIZACE v 18 hodin a 20 minut:
 
Detektivové, kteří případ vyšetřují, zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti a neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku. Za tyto skutky hrozí až šestiletý pobyt za mřížemi, nicméně kriminalisté nevylučují, že se ještě právní kvalifikace během vyšetřování případu změní. Nyní čekají na výsledky pitvy, ovšem stěžejním faktorem pro ně bude zejména výslech hledaného muže.
 
por. Bc. Jana Rösslerová
 
 
AKTUALIZACE ve 21 hodin a 20 minut:
 
Hledaný muž se dnes po dvacáté hodině dostavil osobně na jednu ze služeben pražských kriminalistů. Detektivové ověřili totožnost muže a v současné chvíli s ním provádějí policejní úkony. Policisté rovněž provedli u zadrženého orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu v dechu a test na přítomnost návykových látek v těle, oba výsledky byly negativní. S ohledem na probíhající vyšetřování prozatím nebudeme poskytovat bližší informace k případu.
 
por. Bc. Jana Rösslerová
 
 
AKTUALIZACE dne 6. 8. 2014 v 15 hodin:
 
Vyšetřovatel z odboru vyšetřování dopravních nehod zahájil během dnešního dopoledne trestní stíhání čtyřiadvacetiletého muže. Mladý řidič nyní čelí obvinění ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti, neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku a ohrožení pod vlivem návykové látky. Kriminalisté rozšířili právní kvalifikaci o třetí odstavec trestného činu usmrcení z nedbalosti, za což v tomto případě hrozí až osmileté vězení. Co se týče obvinění z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, tak detektivové vychází zejména ze svědeckých výpovědí, nicméně v současné chvíli ještě čekají na výsledky toxikologického vyšetření moči mladého řidiče. Obviněný mladý řidič skončil v policejní cele v budově pražského policejního ředitelství a kriminalisté stále na případu intenzivně pracují.
 
Policisté z dostupných evidencí zjistili, že mladému řidiči uložil v minulosti soud podmínečný trest odnětí svobody za spáchání trestného činu podílnictví z nedbalosti a ve stejný rok mu správní orgán udělil trest zákazu řízení za jízdu pod vlivem alkoholu nebo návykové látky.
 
Kriminalisté touto cestou velmi děkují za pomoc při pátrání a reakce na pátrací relaci, které veřejnost telefonovala na tísňovou linku. Detektivové byli opravdu mile překvapeni ze zájmu veřejnosti a snahy pomoci policii dopadnout podezřelého.
 
V souvislosti s touto tragickou dopravní nehodou žádají detektivové osoby, které mezi včerejší půlnocí a půl pátou ranní byly s tímto mladíkem v kontaktu, komunikovaly s ním nebo s ním dokonce trávily noc, aby kontaktovaly tísňovou linku 158 a poskytly tak důležité svědectví k tomuto případu.
 
por. Bc. Jana Rösslerová
 
 
AKTUALIZACE dne 7. 8. 2014 v 10 hodin:
 
Vyšetřovatel dnes dopoledne doručil státnímu zástupci Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 2 podnět k podání návrhu na uvalení vazby. O tom pak bude v následujících hodinách rozhodovat soudce.
 
por. Bc. Jana Rösslerová

vytisknout  e-mailem