Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

V autě byla cítit marihuana

MOST - Muž měl sáček s 20 gramy drogy; Dala si batoh do vozítku, přišla o něj. 

Ve vozidle byla cítit marihuana, spolujezdec měl u sebe sáček s 20 g drogy
Vyšetřovatel mostecké policie obvinil z přečinů nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu 28letého muže z Loun. Ten měl dle kriminalistů poskytnout jiné osobě zdarma marihuanu ke společnému kouření. Navíc měl u sebe v držení 20 gramů sušeného rostlinného materiálu s obsahem účinné látky. Přišli na to dopravní policisté při běžné silniční kontrole, když jako spolujezdec v osobním vozidle přechovával bez povolení marihuanu. Hlídka totiž ve voze ucítila silný zápach této drogy. Obviněný Louňan je stíhán na svobodě a v případě uznání viny mu hrozí až pětiletý trest odnětí svobody. 

 

V obchoďáku ukradl mobil, na ulici ho prodal
Mostečtí kriminalisté odhalili díky osobní a místní znalosti totožnost mladíka, který odcizil v obchodním domě v Mostě mobilní telefon. Ten ukradl ze stolku u prodejního stánku, když využil situace poté, co byla k němu prodavačka otočena zády. Nahnul se přes pult a telefonu se zmocnil. Poté s lupem vyběhl z objektu a běžel ulicí Budovatelů směrem k Prioru. Policisté 18letému mladíkovi nyní sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže. Mobil v hodnotě 6 800 korun podezřelý prodal na ulici údajně neznámému muži.

 

Do vězení nenastoupila, policie ji už eskortovala
Mostečtí policisté na základě příkazu k dodání do výkonu trestu odnětí svobody zadrželi tento týden 34letou ženu z Mostu, po které pátrali. Žena si již v dubnu převzala doručenku soudu s výzvou k nástupu do výkonu trestu, kdy do udaného termínu trest nenastoupila. Policie v Mostě jí sdělila podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a ženu tento týden předala pracovníkům vězeňské služby.

 

TAŠKY DO NÁKUPNÍCH VOZÍKŮ NEPATŘÍ
Na nepozornost doplatila v mosteckém supermarketu v centru Mostu jedna starší žena. Tento týden v dopolední době během pár vteřin přišla o svůj batoh, ve kterém měla různém věci. Příruční zavazadlo si odložila na háček nákupního vozíku. Projížděla prodejnou a u pečiva zapomněla zavazadlo sledovat. Toho využil neznámý zloděj a batohu se zmocnil. Poškozená v něm měla peněženku s finanční hotovostí, různé osobní doklady a také klíče od bytu. Okradení oznámila policii.

Policie v souvislosti s tímto případem opět apeluje na občany a připomíná, že kabelky, tašky, ruksaky do nákupních vozíků NEPATŘÍ!! Policie na to neustále upozorňuje a při preventivních akcích se stále setkává s nakupujícími, kteří toto zásadní pravidlo nedodržují. Je důležité mít příruční zavazadla stále na očích a to nejen při nakupování, ale i při cestování, na zastávkách MHD či v restauracích. Jedině tak nebudou mít zloději a kapsáři snadnou práci.

 

nprap. Ludmila Světláková

Most 19.5.2016

 

 

 

 

vytisknout  e-mailem