Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

V autě měl 95 ks tabletek

MOST - Šlo o anabolika, jejichž držení je trestné; Lapkové kradli mikiny, naftu a kabely.  

 Za držení anabolik padlo obvinění

Vyšetřovatel mostecké policie obvinil 21letého muže z Litvínovska z trestného činu výroby a jiné nakládání s látkami s hormonálním účinkem. Obviněný byl kontrolován již v červnu v mostecké ulici A. Jiráska hlídkou městské policie, která pojala podezření na distribuci drog. Případ převzala Policie ČR, která ve vozidle zajistila sáček s 95 ks tabletek neznámého původu a bílý sypký prášek. Policisté, zabývající se šetřením drogové kriminality zajištěný materiál předali k odbornému zkoumání pracovníkům Kriminalistického ústavu v Praze. Zde byly tablety analyzovány. Provedenou expertizou bylo zjištěno, že tablety obsahují látky s anabolickým a jiným hormonálním účinkem a jejich držení, výroba, přechovávání, dovoz, vývoz, nabízení, prodávání či poskytnutí je trestné. U bílé sypké látky nebylo rozborem zjištěno, že by šlo o zakázanou látku. Obviněný muž je stíhán na svobodě a hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok. Kriminalisté na případu nadále pracují a zjišťují, kde obviněný k tabletám přišel.


 

Ukradené mikiny musel vrátit

Krást do obchodu přišel tento týden 29letý muž z Mostu. Ač byl loni propuštěn z výkonu trestu podmínečně, kde byl pro opakovanou majetkovou trestnou činnost, kradl opět. V mosteckém obchodním centru zamířil do jedné prodejny s oděvy a tam měl odcizit dvě mikiny v hodnotě 1 120 korun. Jeho krádež neunikla pozornosti pracovníků prodejny. Muž skončil v rukou ostrahy a následně na policii. Ta mu s ohledem na kriminální minulost předala záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže ve zkráceném přípravném řízení.


 

Řidiči měli pozitivní test na drogy, prý nic nepožili

Hlídky v nočních hodinách při silničních kontrolách narazily na dva řidiče, kteří měli pozitivní test na drogy. Mladý Mostečan řídil osobní vůz v Litvínově a hlídka ho stavěla kvůli tomu, že neměl rozsvícená světla. Policisté u něj provedli dechovou zkoušku na alkohol, která byla negativní. Pozitivní byl test na metamfetamin. Policie mu zadržela řidičský průkaz. Mladík se podrobil lékařskému vyšetření a odběrům.

Další muž za volantem automobilu měl pozitivní test na canabis. Strážníci ho kontrolovali v Litvínově při řízení vozidla. I on musel policistům odevzdat řidičský průkaz a podrobil se lékařskému vyšetření. Policisté litvínovského obvodního oddělení oběma řidičům sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Oba motoristé shodně uvedli, že žádnou drogu nepožili. Pokud bude jejich tvrzení podloženo výsledky rozboru krve, policie případy odloží.


 

Chtěl krást kabely a nářadí, byl přistižen na místě

Policisté obvodního oddělení v Hamru sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z pokusu přečinu krádeže vloupáním 48letému muži z Litvínova. Ten měl vniknout do zamčeného objektu jedné firmy v Janově, který se v současné době rekonstruuje, a chtěl odcizit měděný kabel a nářadí. Než stihl krádež dokonat, byl na místě přistižen pracovníkem ostrahy objektu. Ten muže zadržel a poté ho předal přivolané policii. Krádeží kabelů a halogenu by poškozené organizaci vznikla škoda ve výši 4 800 korun.


 

Nechtělo se mu do basy, mařil výkon rozhodnutí soudu

Vyšetřovatel mostecké policie obvinil z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání 54letého muže z Mostu. Ten si začátkem července převzal proti podpisu výzvu k nástupu do výkonu trestu odnětí svobody, podle kterého měl do vězení nastoupit ihned. To však nerespektoval, ač byl v doručené výzvě poučen o tom, že nenastoupení trestu ve stanovené lhůtě muže být posouzeno jako přečin. A protože nenastoupil bez závažného důvodu, je nyní stíhán. V současné době je obviněný již za mřížemi.


 

V noci šel krást do statku naftu, někdo ho ale vyrušil

Policisté obvodního oddělení v Obrnicích šetřili případ pokusu krádeže vloupáním ve statku v obci Odolice na Mostecku. Tam jedné srpnové noci vnikl 24letý muž z Mostecka. Do objektu se dostal za použití násilí a poté ze zaparkovaného traktoru natankoval do dvou plastových barelů, které si přinesl s sebou, 30 litrů motorové nafty. Víc už nestačil, neboť ho kdosi vyrušil. Muž utekl a nádoby nechal na místě. Policisté ho odhalili na základě místní a osobní znalosti a sdělili mu ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání pokusu krádeže vloupáním.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 21. srpna 2015


 

 


 


 


 


 

vytisknout  e-mailem