Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

V autě přišla o kabelku

MOST - Zloděje neodradila ani přítomnost řidičky v autě; V Meziboří vykradl pět aut, šel do vazby. 

V Meziboří vykradl pět aut, vzal i pytel s 10 kg brambor a šel do vazby
Okresní soud v Mostě vzal do vazby na podnět policie 25letého muže z Meziboří. Vyšetřovatel mostecké policie ho minulý týden obvinil z přečinu krádeže a porušování domovní svobody. Mladý muž má mít na svědomí pět krádeží na území města Meziboří. Tam se vloupal do čtyř osobních vozidel různých továrních značek a do uzamčeného karavanu. Krást chodil většinou v noční době a do aut se dostával za použití násilí. Z Citroenu a Mercedesu si odnesl kufr s elektrickým kladivem, gola sadu a další kufry s nářadím vše za 72 000 korun. V karavanu našel montážní gola sadu, bednu s různým nářadím vše v hodnotě 18 000 korun, Ford připravil o navigaci. V posledním případu vnikl na oplocený pozemek rodinného domu a tam vnikl do vozidla značky Škoda, kde našel oděvy, klíče, vzal i pytel s 10 kg brambor a další věci. Už v minulosti byl za krádež odsouzen k podmíněnému trestu, který porušil.  Celkem obviněný muž z Meziboří napáchal škodu za více než 111 000 korun. Odcizené věci prý většinou prodával lidem na ulici. Hrozí mu tři roky vězení.

Na chodbě pro zaměstnance ukradl mobil
Mostečtí policisté předvedli na policejní oddělení jednoho nepoctivce, který si v jedné mostecké restauraci tento měsíc přivlastnil cizí mobilní telefon. Muž ve věku 21 let z Mostu přišel do provozovny v podvečerní době vchodem pro zaměstnance a tam si na stole všiml volně položeného mobilního telefonu. Ten sebral a poté objekt opustil. I když byl podezřelý odhalen poměrně brzy, mobil už u sebe neměl. Prý ho někomu prodal. Policisté Mostečanovi sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže. Poškozená žena vyčíslila vzniklou škodu na částku 15 000 korun. Případ je šetřen ve zkráceném přípravném řízení.

Z auta zmizely peníze a pruty, z večerky hotovost a rum
Neznámý pachatel se v noci na pondělí vloupal na sídlišti Výsluní v Mostě do zaparkovaného a uzamčeného vozidla a odcizil z něj vyšší finanční hotovost, rybářské pruty s navijáky a další věci. Poškozený motorista vyčíslil škodu na částku 36 tisíc korun.

Jiný zloděj v noci o víkendu vnikl do večerky v centru města Mostu. Uvnitř našel peníze a s sebou odnesl i tři lahve rumu. Oba případy nyní šetří policisté mosteckých obvodních oddělení.

Zloděj ukradl z auta kabelku, poškozená seděla ve voze
S notnou dávkou drzostí okradl zatím neznámý lapka motoristku na parkovišti u mosteckého supermarketu. Ke krádeži došlo o víkendu v Mostě v podvečerních hodinách. Poškozená žena si položila po nákupu svoji kabelku na sedadlo spolujezdce  a poté si sedla za volant, když náhle někdo otevřel dveře u auta a odloženou kabelku rychle popadl. Poté z místa utekl směrem k zimnímu stadionu, kde se ztratil z dohledu. Žena tak přišla o peníze, doklady, mobil, platební kartu a také šperky. Škoda zatím nebyla přesně vyčíslena. Na případu nyní pracují policisté obvodního oddělení Most. 

nprap. Ludmila Světláková
Most 31. října 2017

vytisknout  e-mailem