Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

V autě si ponechaly cennosti a přišly o ně

ČESKOLIPSKO - Vloupání do dvou osobních vozidel se škodou přesahující 60 000 korun vyšetřují policisté. 

V závěru týdne se dvě ženy přesvědčily o tom, že jejich auto není žádný trezor. Z pátku na sobotu si na parkovišti v Ruské ulici v České Lípě ponechala majitelka ve svém osobním vozidle kompletní vybavení na golf. To si pak přivlastnil neznámý zloděj, který se do auta v noci dostal po rozbití bočního okénka. Dokonce se přitom pořezal, o čemž svědčí krvavé skvrny na zadní sedačce, které bude muset dát oznamovatelka ještě vyčistit. V jeho zakrvácených rukách skončilo golfové oblečení, obuv, ale i samotné golfové hole, míčky a další věci, vše v celkové hodnotě 41 150 korun. Na další 4 000 ji přijde oprava rozbitého okénka.

Stejným způsobem se vloupal neznámý zloděj v pátek mezi 9.00 a 9.30 do osobního vozidla značky Škoda Citigo, zaparkovaného v Borské ulici v Zákupech. Ten pak z auta odcizil dámskou kabelku s peněženkou, ve které našel kromě osobních dokladů majitelky také platební kartu a hotovost 6 000 korun. Této ženě vznikla škoda za celkem 21 400 korun.

Na závěr je nutné podotknout, že si za tyto nepříjemnosti mohou ženy tak trochu samy, a to proto, že si své cennosti ponechaly v autě bez dozoru. Možná, že je tato zkušenost poučila a budou na své věci více opatrné.

 

9. 5. 2016
por. Bc. Ivana Baláková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem