Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

V autě vezl věci na výrobu drog

MOST - Policie muže obvinila; Za slova v projevu čelí žena obvinění a další  

I letos mostečtí kriminalisté pracují intenzivně na odhalování trestné činnosti na úseku drog. Muže ve věku 35 let policejní komisař obvinil z přečinu výroby a držení předmětu k nedovolené výrobě omamné a psychotropní látky a jedu. Policisté u něj v osobním automobilu našli tašku, která obsahovala různé předměty a chemikálie, u kterých bylo podezření z výroby drog. Obsah tašky kriminalisté zajistili a nechali u všech zajištěných věcí provést odbornou analýzu. Tou bylo zjištěno, že předměty sloužily k výrobě drogy konkrétně pervitinu. Policie obviněného, kterému hrozí v případě potrestání až pětiletý trest odnětí svobody, stíhá na svobodě.

Za slova v projevu je stíhána
Policejní komisař mostecké policie obvinil v těchto dnech z přečinu projevu sympatií k hnutí směřujícímu k potlačení práv a svobod člověka 21letou ženou z Teplicka. Obviněná se zúčastnila 17. listopadu loňského roku veřejného setkání v obci Janov na Litvínovsku. Při vzpomínkové akci na listopad roku 2008 pronesla veřejný projev na pietním pochodu, při němž veřejně vyjádřila kladný vztah k hnutí směřujícímu k potlačení práv a svobod člověka, kdy projevila sounáležitost s ideologií německého nacismu a propagovala německý nacionální socialismu. Řečnila o ideologii národního socialismu a tuto ideologii označila jako jedinou možnou a cestu boje proti současné situaci ve vládě. S ohledem na obsah projevu byl tento policií zadokumentován a poté podroben znaleckému posudku znalcem z oboru politologie. Ten obsah projevu označil za škodlivý. Obviněná žena je aktivní členkou neonacistické scény v České republice, účastní se různých akcí v rámci pravicově extrémistické scény. O ideologii národního socialismu veřejně mluvila a význam ideologie nacionálního socialismu je jí jistě dobře znám. Významu a obsahu svých slov v projevu si tedy mohla a měla být plně vědoma. Policie ženu stíhá na svobodě. Za tento přečin jí hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.

Test ukázal na marihuanu
Podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky bylo mosteckou policií sděleno ve zkráceném přípravném řízení 27letému muži z Mostu. Ten řídil osobní vozidlo a policie ho stavěla v mostecké ulici Rudolická ke kontrole. Řidič se podrobil dechové zkoušce na zjištění alkoholu v dechu. Ta byla negativní. Pozitivní výsledek však vykazoval test na zjištění omamných a psychotropních látek. Policisté řidiče zadrželi a další jízdu mu zakázali. Přišel i o řidičský průkaz. Po výzvě policie se muž podrobil odběru krve a lékařskému vyšetření.

Zákaz soudu porušil
Zákony zřejmě přehlíží 35letý muž z jedné obce na Mostecku. Od roku 2008 má totiž krajským soudem vydaný zákaz řízení všech motorových vozidel až do roku 2012 a přesto tento týden seděl za volantem svého vozidla. Policie ho přistihla v Mostě, kde ho kontrolovala. Dál už jel jen na policejní oddělení, kde mu bylo ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Grafitti na školní budově
Jednu školní budovu v Mostě poškodil zatím neznámý poberta. Ten se zřejmě hodlal výtvarně prezentovat a k tomu si zvolil fasádu jedné ze školních budov. Tu pomaloval sprejem černé barvy. Klikyháky nesrozumitelného znění teď budou muset školáci přetřít. Sprejer svým výtvorem způsobil škole škodu ve výši sedmi tisíc korun. Případem se zabývá mostecká policie.

Vybral sklepní kóje
V panelovém domě kradl zatím neznámý zloděj. Ten tento týden vnikl za použití násilím do sklepních prostor panelového domu. Uvnitř se poté vloupal do tří sklepních kójí, které prohledal. Lapka z nich odcizil několik párů lyží, jízdní kola, nářadí a další věci. Poškození majitelé odhadli hmotnou škodu na 36 tisíc korun. Případ krádeže vloupáním vyšetřuje mostecká policie.

Zloděj ze staveniště odnesl nářadí
Na staveniště rodinného domku v jedné obci na Litvínovsku zavítal zloděj. Přišel tam zřejmě v noci z úterý na středu. Dovnitř domu se dostal za použití násilí. Uvnitř našel různé nářadí, kterým nepohrdl a odnesl ho. Lapka odcizil vrtačky, hasáky, kufr s nářadím a další stavební materiál. Oznamovatel uvedl, že krádeží vznikla poškozené firmě škoda ve výši 16 tisíc korun. Přečin krádeže nyní šetří policisté litvínovského obvodního oddělení.

Z domu zmizela televize
Nevítaného návštěvníka zaregistroval majitel rodinného domku na Litvínovsku. Ještě v úterý byl dům zcela v pořádku. Ve středu však již při příchodu k domu poškozený zjistil, že ho navštívil zloděj. Lapka vnikl do uzamčeného domu a použil k tomu zřejmě okenní prostor. Uvnitř v pokoji pak odcizil pravděpodobně jenom televizní přijímač. Zloděj způsobil škodu ve výši 16 tisíc korun. Vloupáním a krádeží se teď zabývají litvínovští policisté.

nprap. Ludmila Světláková
Most 20. ledna 2011
 

vytisknout  e-mailem