Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

V autobazaru bral pneu i disky

ÚO Bruntál - mladík šel z návštěvy na autobus a ztratil se v lese 

Využil uvedeného PIN kódu

Krnovští policisté zjistili pachatele, který odcizil dvěma lidem platební karty, u kterých byly i PIN kódy a pak z nich vybral  celkem 30 tisíc Kč. Muž se policistům k činům doznal a uvedl, že peníze použil pro svou potřebu.  

23letého muže policejní komisař SKPV v těchto dnech obvinil z přečinů krádeže a  neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Toho se měl dopustit tím, že v době od 14. do 15.8.2010 v Krnově  měl odcizit z peněženky 59letého muže platební kartu i s lístkem s uvedeným PINem. Následně toho čtyřikrát využil a vybral celkem 12 tisíc Kč. O několik dní později, tedy  z 28. na 29.8.2010, využil podnapilosti 37letého muže, se kterým šel vybírat z bankomatu finanční hotovost 600 Kč. Vrátili se oba do herny na ulici Revoluční, kde mu poškozený svěřil do úschovy své věci. Po návratu z baru domů poškozený zjistil, že má místo své platební karty v peněžence zcela jinou. Za pomoci této odcizené karty vybral obviněný v pěti případech celkem 18 tisíc Kč.

Svého protiprávního jednání se měl obviněný dopustit i přes skutečnost, že byl v minulosti  odsouzen za majetkovou trestnou činnost a do roku 2012 je v podmínce.

 

Ulomil stěrače i kliky dveří

Poškození pěti vozidel šetří nyní policisté v Krnově před autoservisem na ulici Na ostrově. V průběhu víkendu od 15. až do 18.10.2010 dosud neznámý pachatel ulomil přední stěrače na zaparkovaných vozidlech Opel, Octavie, Peugeotu a Golfu. To mu nestačilo a tak ještě ulomil i všechny hliníkové kliky u dalšího vozidla Ford. Svým jednáním způsobil škodu ve výši 11 tisíc Kč.

 

Z návštěvy šel pěšky na autobus a v lese se ztratil

Na linku 158 oznámil včera 18.10.2010 v podvečerních hodinách 15letý chlapec, že se ztratil v lese mezi obcí Valteřice a Dětřichov. Policisté z Rýmařova, Bruntálu a Moravského Berouna po mladíkovi začali ihned pátrat a do hodiny ho nalezli  v pořádku na hranici obvodu Moravský Beroun a Rýmařov.  Policistům  hoch uvedl, že odpoledne jel navštívit svého bratra do Valteřic a když šel od něj na autobusovou zastávku, tak si zkrátil cestu přes les, kde začala být mlha a on se ztratil.

 

Z kanceláře se ztratila příruční pokladna

V Bruntále na ulici Kavalcova  v odpoledních hodinách v pondělí 18.10.2010  dosud nezjištěný pachatel odcizil z nezajištěné kanceláře neziskové organizace příruční pokladnu s finanční hotovostí  kolem 5 tisíc Kč. Šetří OOP Bruntál.

 

V autobazaru bral pneumatiky a disky

Rýmařovští policisté ve spolupráci s bruntálskými kriminalisty objasnili sérii vloupání do autobazaru v Rýmařově na ulici Revoluční. 26letý muž měl v období od dubna do května letošního roku násilně vniknout ve čtyřech případech do budovy autobazaru, která byla v rekonstrukci.  Ze skladu odcizil pneumatiky různých značek a  hliníkové disky v celkové hodnotě 86 tisíc Kč. Většinu z odcizených věcí naložil a odvezl  do připraveného vozidla. Následně je prodával neznámým osobám a utržené peníze použil pro svou potřebu. Rýmařovští policisté mu v těchto dnech sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu krádeže. Hrozí mu trest odnětí svobody do výše až pěti let. 

                                                                                  

komisař por. Bc. Tušková Pavla

pisbr@mvcr.cz

19.10.2010 

vytisknout  e-mailem