Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

V baru došlo ke rvačce

TŘEBÍČSKO: Jeden z hostů napadl zakročujícího policistu 

Policejní komisař zahájil trestní stíhání celkem pěti osob, které se na konci ledna zúčastnily rvačky v baru v Moravských Budějovicích. Jeden z pachatelů navíc napadl zakročujícího policistu, který byl na místo přivolán.
 
K napadení mezi hosty v zábavním podniku došlo v neděli 27. ledna po druhé hodině v noci. Jeden ze svědků rvačku oznámil policii a na místo byla vyslána hlídka Obvodního oddělení Moravské Budějovice a strážníků městské policie. Po příjezdu policisté a strážníci začali provádět zákrok a činit opatření k zabránění dalšího fyzického násilí mezi hosty podniku. Návštěvníci baru byli většinou pod vlivem alkoholu a agresivní. Jeden z návštěvníků baru, pětadvacetiletý muž, napadl zakročujícího policistu, kterého udeřil pěstí do oblasti hlavy. Vzhledem k vysokému počtu přítomných osob a jejich gradujícímu násilnému jednání, byly na místo přivolány další policejní hlídky, včetně psovoda se psem. Vyhrocenou situaci se policistům podařilo rychle zklidnit. Účastníky rvačky od sebe oddělili, zjistili totožnost hostů podniku a muže, který napadl policistu, zadrželi. Zadrženého muže převezli na policejní oddělení a umístili ho do cely, po provedení nezbytných úkonů byl ze zadržení propuštěn. Napadený policista utrpěl zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření. Do třebíčské nemocnice ho odvezla zdravotnická záchranná služba.
 
Prověřování případu převzali třebíčští kriminalisté. Místo činu ohledal a zadokumentoval kriminalistický technik. Kriminalisté shromáždili důkazní prostředky, kdy provedli zejména výslechy zúčastněných osob, důkladné operativní šetření a vyžádali si také lékařskou zprávu.
Policejní komisař zahájil trestní stíhání pěti mužů. Čtyři muži ve věku mezi devětadvaceti až sedmapadesáti lety byli obviněni ze spáchání přečinu výtržnictví. Pětadvacetiletý muž, který napadl zakročujícího policistu, byl obviněn ze spáchání přečinu násilí proti úřední osobě.
Případ kriminalisté dále vyšetřují.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
23. května 2013 

vytisknout  e-mailem