Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

V Berouně se policisté opět zaměřili na zebry

BEROUNSKO – Tentokrát ne na ty skutečné. 

Berounští policisté mají stále ještě v živé paměti nedávný případ, kdy je během výkonu služby, okolo třetí hodiny ranní, při průjezdu ulicí Plzeňská, překvapil pohyb dvou zeber, kráčejících proti služebnímu vozidlu. Zebry utekly z hostujícího cirkusu a jejich následný odchyt zaměstnal nejen policisty, ale také hasiče na několik hodin. Tento příběh však neměl pro jednu z nich šťastný konec, neboť utonula v řece Berounce poté, co chtěla přeplavat na druhý břeh. Druhou zebru se podařilo odchytit a předat v pořádku majiteli.

 

Dnešního dne však berounští policisté zaměřili svou pozornost na zebry „přechodochodcové“. Nejen na okrese Beroun, ale v celé České republice totiž právě probíhá již notoricky známá preventivní akce s názvem „Zebra se za tebe nerozhlédne“. Školáčci tak měli dnes možnost potkat v ulici Plzeňská, na přechodu pro chodce, před Základní školou Jungmannova nejen městské strážníky, ale také státní policisty s koordinátorem Besipu, kteří jim dávali důležité rady správného přecházení a jako dárek obdrželi školní zápisník a reflexní pásku na ruku.

 

Oslovené děti již budou znát zásady správného přecházení a díky reflexním páskám budou chráněni i za snížené viditelnosti. V průběhu tohoto i příštího týdne, budou moci děti toto překvapení v podobě dobrých rad a dárků od policistů, zažít i na jiných vybraných přechodech pro chodce. Další akce proběhne opět na konci školního roku.

 

Rizikové přechody pro chodce však policisté z okresu Beroun monitorují v průběhu celého školního roku v koordinaci s městskými strážníky.

 

 

nprap. Marcela Pučelíková
tisková mluvčí
P ČR Beroun
1. září 2016

vytisknout  e-mailem