Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

V Bílině kradl recidivista

TEPLICKO - Kradl v plavecké hale i v domě; Okrádal návštěvníky posilovny a další zprávy. 

V Bílině kradl recidivista

     Policisté dopadli 29letého zloděje, který začátkem roku kradl v Bílině. V areálu plavecké haly odcizil mobilní telefon v hodnotě téměř čtyři tisíce korun, který měl poškozený schovaný v batohu.

     V minulosti jedenáctkrát odsouzený recidivista je dále podezřelý, že koncem loňského roku využil otevřených vstupních dveří bytového domu v Bílině, kde z chodby odcizil dva páry bot a z odložené bundy klíče od osobního vozidla. Do auta zaparkovaného před domem pak s pomocí odcizených klíčů vnikl a odnesl si oblečení, kosmetiku a další věci v hodnotě 14 tisíc korun. Část lupu včetně ukradeného mobilního telefonu se policistům podařilo zajistit a vrátit poškozeným, pachatel byl obviněn z přečinu krádeže, za který mu hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.

 

Okrádal návštěvníky posilovny

    Z přečinu krádeže byl obviněn šedesátník, který okrádal návštěvníky posilovny v Duchcově. Spolucvičencům  prohledával věci odložené v šatně a kradl jim peníze, poškozené připravil o bezmála deset tisíc korun. U výslechu se ke svému jednání přiznal a zdůvodnil ho špatnou finanční situací, v případě odsouzení mu hrozí až dvouleté vězení.

 

Za volantem neměl co dělat

     Z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání se bude zodpovídat 42letý muž, který si sedl za volant auta, ačkoliv má až do roku 2021 soudem zakázáno řízení. Policisté muže ve lhůtě 48 hodin eskortovali k soudci, který ho rovnou poslal do vazby, protože to není poprvé, kdy nerespektoval pravomocné rozhodnutí soudu, navíc je „v podmínce“ za předchozí páchání trestné činnosti. Za porušení zákona mu teď hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

 

Z lesa zmizely úly

     Z přečinu krádeže je podezřelý zatím neznámý pachatel, který v katastru obce Kladruby odcizil včelí úly. Z lesa, kde byly umístěny, zmizelo devět úlů včetně včelstev, celková škoda byla vyčíslena na 36 tisíc korun. Pokud se podaří zloděje vypátrat, hrozí mu za krádež až dvouletý trest odnětí svobody.

 

Vandal poškodil auto

     Policisté pátrají po neznámém vandalovi, který v Teplicích poškodil zaparkované auto. Pachatel poškrábal lak zaparkovaného vozidla a jeho majiteli způsobil škodu kolem 24 tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin poškození cizí věci, za jehož spáchání hrozí pachateli v případě dopadení až dvouleté vězení.

 

 

27. 2. 2017, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem