Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

V Bystřičce havaroval opilý mladík

VSETÍNSKO: Mladý řidič ujížděl policejní hlídce.  

V neděli v noci pronásledovali jablůnečtí policisté v Bystřičce řidiče ve vozidle Ford Mondeo. Mladík za volantem nejprve  hlídce ujížděl, nakonec zastavil na zahradě u rodinného domku, kde policisté zjistili, že je opilý, a má poškozené vozidlo. S autem v Bystřičce narazil do hromady dřeva. Nehoda se obešla bez zranění. Mladík je podezřelý z tr. činu ohrožení pod vlivem návykové látky.  
 
Policisté z Jablůnky zaznamenali v neděli kolem půl třetí v noci v Bystřičce vozidlo, na kterém nesvítilo jedno ze světel a navíc vydávalo divný zvuk. Kolega se rozhodl muže za volantem zastavit a zkontrolovat. Řidič však na červené světlo nereagoval, když spatřil policisty, odbočil na místní komunikaci. Policisté sedli do služebního vozu a jeli za řidičem, který po zjištění, že ho hlídka se zapnutými majáky a nápisem STOP zastavuje, začal zrychlovat. Asi po půl kilometru zajel do zahrady u rodinného domku, kde zastavil. Kolegové běželi rychle k jeho vozidlu. Zjistili, že auto má rozbité čelní sklo, aktivované oba airbagy, poškozenou přední část vozu, a že na něm chybí přední registrační značka. Z dechu řidiče byl cítit alkohol. Že alkohol skutečně požil, ukázala dechová zkouška, při které policisté dvaadvacetiletému místnímu mladíkovi naměřili 2 promile. V autě nejel sám, na místě spolujezdce seděla stejně stará dívka ze Zádveřic.
 
Jízda pod vlivem alkoholu a způsobená dopravní nehoda nebyla jedinými prohřešky mladého řidiče. Vozidlo nemělo platnou technickou prohlídku, ani emise. Registrační značku a další zbytky vozidla našli policisté u složené dřevěné kulatiny poblíž vlakového nádraží v Bystřičce, kde mladík havaroval. 
 
Policisté řidiči zakázali další jízdu a zadrželi řidičský průkaz. Za ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí řidiči podle trestního zákona až tříletý trest odnětí svobody.

 

9. července 2012, por. Mgr. Lenka Javorková

vytisknout  e-mailem