Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

V bytě bylo 70 gramů pervitinu

BRNO: Kriminalisté z týmu Toxi zajistili další tři varny 

            Brněnským kriminalistům z týmu TOXI, který se zaměřuje na vyšetřování trestných činů souvisejících s výrobou, držením a šířením omamných a psychotropních látek, se podařilo zadržet další z podezřelých osob. Tentokrát jsou to dva muži, kteří se věnovali nelegální výrobě pervitinu.
            V prvním případě se jedná o jednatřicetiletého muže z Brna, který nejméně od prosince loňského roku vyráběl pervitin v místě svého trvalého bydliště v Řečkovicích. Na základě získaných poznatků kriminalisté provedli v těchto dnech domovní prohlídku. V bytě policisté našli laboratorní sklo, filtračních papíry, léky a další věci a chemikálie potřebné k výrobě psychotropní látky, včetně takového ,,zlepšováku“- přístroje, pomocí kterého lze vyloupnout celé plato léků naráz.  Kromě těchto věcí kriminalisté na místě také zajistili injekční stříkačky, které obsahovaly 70 gramů pervitinu. Podezřelý vyrobenou drogu poskytoval jiným osobám, sám ji užíval jen příležitostně.  V případě, že by se mu podařilo uvedené množství prodat, mohl by si vydělat až 70 000 korun. Co se týká jeho trestní minulosti, tak kromě řízení vozidla pod vlivem omamných a psychotropních látek, nemá na svědomí žádné jiné prohřešky. Nyní mu za nedovolenou výrobu a držení omamných a psychotropních látek hrozí až desetileté vězení.
            Dalším podezřelým je devětačtyřicetiletý muž z Brna, který ve dvou brněnských bytech také přechovával věci určené k výrobě pervitinu. Získanou drogu distribuoval dalším uživatelům. V loňském roce byl muž kontrolován policejní hlídkou při řízení vozidla, kdy byl sám pod vlivem omamné a psychotropní látky a u sebe měl 60 gramů pervitinu. Muž má již obdobnou trestní minulost. Nyní je stíhán vazebně a hrozí mu až pětiletý pobyt za mřížemi.
 
varny.mp3
 
nprap. Andrea Procházková

vytisknout  e-mailem