Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

V bytě bývalé přítelkyně rozbil troje dveře

JABLONEC NAD NISOU - Muži, který minulý týden neoprávněně vstoupil do bytu své bývalé přítelkyně, rozbil v něm troje dveře a střepem tam zaútočil na muže, policisté sdělili podezření ze spáchání tří trestných činů. 

V uplynulém týdnu policisté z Obvodního oddělení v Jablonci nad Nisou ve zkráceném přípravném řízení sdělili čtyřicetiletému muži podezření ze spáchání tří trestných činů – porušování domovní svobody, poškození cizí věci a nebezpečné vyhrožování, kterých se dopustil ve středu 20. ledna v podvečer kolem osmnácté hodiny.

V tuto dobu nejprve vešel do volně přístupné chodby činžovního domu v Mlýnské ulici v Jablonci nad Nisou a dostal se až do prvního patra. Zde nejdříve zvonil a bouchal na dveře bytu své bývalé přítelkyně. Jelikož tyto vstupní dveře nikdo neotevřel, odemkl si je sám klíčem, který po rozchodu přítelkyni nevrátil. Poté vstoupil do bytu, ve které následně rozbil troje zajištěné interiérové dveře, až se dostal do místnosti, ve které byla jeho bývalá přítelkyně a muž, po kterém se podezřelý ohnal střepem o rozměrech 50x8x4 cm pocházejícím z vysklených dveří. Přestože podezřelý mířil na oblast hrudníku, stihl poškozený před zasažením uhnout. Tím ovšem v něm podezřelý vzbudil obavu o jeho zdraví a život. Přivolaná policejní hlídka útočníka zadržela v uvedeném bytě, tedy na místě činu a umístila ho do cely. Ovšem ještě před tím policisté v jeho dechu naměřili hodnotu alkoholu 1,72 promile. Celková škoda na všech poškozených dveřích byla vyčíslena na částku 12.000,- Kč. Po provedení potřebných procesních úkonů byl podezřelý následující den propuštěn na svobodu. Nyní mu za spáchání uvedených tří trestných činů hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.


25. 1. 2016
nprap. Dagmar Sochorová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem