Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

V bytě hořelo

CHOMUTOV - Požár způsobila svíčka, Neplatí výživné...... 

Svíčka způsobila požár

V sobotu nad ránem došlo v jednom z domů na Kadaňské ulici v Chomutově k zahoření. Z důvodu požáru muselo z preventivních důvodů své byty opustit celkem 20 osob. Zhruba po půlhodině, po odvětrání prostor se mohli lidé vrátit do svých domovů. V souvislosti s požárem nebyl nikdo zraněn. Vyšetřovatel hasičů uvedl, že požár vznikl od svíčky, kterou použila k osvětlení pokoje 34letá obyvatelka bytu. Škoda byla odhadnuta na 300 tisíc korun. Uvedené jednání policisté vyšetřují jako obecné ohrožení z nedbalosti.  

Neplatí výživné

Obvinění z trestného činu zanedbání povinné výživy si převzal 47letý muž z Jirkova. Od roku 2010 si opětovně neplní svoji vyživovací povinnost vůči svým čtyřem nezletilým dětem. Tuto povinnost mu stanovil ve svém rozhodnutí Okresní soud Chomutov. Dluh se do současné doby vyšplhal na 145 tisíc korun. Za uvedené jednání může muž skončit v případě odsouzení až na dva roky za mřížemi.     

Několik vloupání během krátké doby

38letého muže obvinili chomutovští kriminalisté z trestných činů krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Od dubna letošního roku spáchal několik vloupání v okresním městě. Na svědomí má dvě garáže, nejméně čtyři sklepy, byt a dům. Odnášel si různé věci – dvě přilby, čtyři kola z osobního automobilu, kolonožku, obuv, jízdní kola, automat na kávu, hotovost a další věci. Celková škoda se vyšplhala na 67 tisíc korun. Muže policisté zadrželi a byl podán návrh na jeho vzetí do vazby.  Soudce  uvalil na muže vazbu, policejní eskorta ho proto v pátek dopravila do vazební věznice v Litoměřicích.Vyšetřování nadále pokračuje.

19. června  2017

nprap. Marie PIVKOVÁ

tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje

oddělení tisku a prevence Chomutov

tel. 974 433 207 

mob. 724 189 729       e-mail: krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz

vytisknout  e-mailem