Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

V bytě kradl dvakrát

CHOMUTOV - Bomba to nebyla, Kabelku odnesli čerti.... 

V bytě kradl dvakrát
V polovině července letošního roku odcizil neznámý pachatel z bytu na Dukelské ulici v Chomutově peníze. Majitel měl hotovost ve výši 24 tisíc korun uloženou v kuchyňské lince a peníze zmizely. Opětovně ke krádeži peněz došlo na konci září. Tehdy zloděj odnesl dalších 18 tisíc korun. Policisté nyní zjistili, že uvedený skutek má na svědomí 34letý Chomutovák. Obvinění z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody si již převzal, vyšetřování nadále pokračuje. 
 
Bomba to nebyla
O nejapný žert se postaral neznámý pachatel, který včera kolem poledne zavolal na telefonní linku sekretariátu kadaňské základní školy a oznámil, že je ve škole bomba. Na místo se ihned dostavili policisté, strážníci městské policie, hasiči a policejní pyrotechnik. Žáci ihned školu opustili, celý prostor školy byl zajištěn, prohledán, ale žádný výbušný systém nalezen nebyl. Akce byla v půl třetí odpoledne ukončena. Ke zranění osob nedošlo. Za šíření poplašné zprávy hrozí pachateli dvouletý trest odnětí svobody.  
 
Kabelku odnesli čerti
Chomutovští policisté přijali oznámení o krádeži kabelky, ke které došlo na konci listopadu v restauraci na ulici Kosmonautů. Poškozená uvedla, že v době, kdy byla na parketu tancovat, zmizela jí kabelka, kterou ponechala volně odloženou na židli. Škodu vyčíslila na 3900 korun. Pátrání po pachateli mohli nyní policisté ukončit. Zjistili totiž, že ke krádeži nedošlo. Odloženou kabelku totiž omylem odnesli v pytli muži, kteří zde v tu dobu vystupovali na mikulášské jako čerti. Kabelka byla v pořádku vrácena majitelce, ke škodě nedošlo.
 
Děti přišly o kolotoč
Neznámý zloděj demontoval a následně odcizil železný dětský kolotoč umístěný na Dukelské ulici v okresním městě. Železo nejspíše skončilo ve sběrně druhotných surovin. Zástupce poškozené společnosti vyčíslil škodu na necelých 6 tisíc korun. Krádež vyšetřují chomutovští policisté.
 
Nezvládl přistání
Přistávací manévr nezvládl se svým strojem 46letý muž z Prahy. S ultralehkým vrtulníkem přistával na travnatém prostoru poblíž průmyslové zóny v Klášterci nad Ohří. Při přistávacím manévru zavadil zadní částí vrtulníku o zem. Kromě zadní části stroje poškodil i hlavní vrtuli, škodu odhadl na téměř milion korun. Ke zranění osob nedošlo. Na místo se dostavil i zástupce amatérské letecké asociace ČR. Jejich úkolem bude nyní zjistit, z jakého důvodu k nedohodě došlo.    
 
Z bundy zmizela peněženka
Na vlastní neopatrnost doplatil muž, který přišel do jedné jirkovské mateřské školky. V šatně si odložil bundu, ve které měl peněženku s hotovostí a osobními doklady. Právě tu neznámý zloděj odcizil. Poškozený vyčíslil škodu na téměř 9 tisíc korun. Pro pachatele mají jirkovští policisté připraveno obvinění z krádeže.
 
Krádež v bytě
Majitelka bytu v Dřínovské ulici oznámila na policii krádež věcí. Při výpovědi upřesnila, že byt pronajala 24leté ženě a jejímu příteli. Ti při odchodu odvezli i ledničku, hodiny, televizor a různé kuchyňské nádobí. Kromě toho poškodili kuchyňské keramické hodiny. Celkovou škodu vyčíslila na 6 tisíc korun. Nájemníkům nyní hrozí obvinění z krádeže.
 
20. prosince 2012      
prap. Marie Pivková    
piscv@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem