Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

V bytě našli varnu

Další tvrdý zásah do pražské drogové scény provedli ve středu dne 23. února letošního roku pražští policisté. Konkrétně se jednalo o příslušníky Pohotovostní motorizované jednotky (dále jen PMJ), kterým se ve spolupráci s občany podařilo dopadnout osobu podezřelou z výroby a distribuce omamných a psychotropních látek.  

Celé akci předcházelo oznámení obyvatel jednoho z modřanských panelových domů. Na policii se obrátili s tím, že je u nich již delší dobu cítit silný zápach acetonu. Vycházet měl z konkrétního bytu, který obývá šestatřicetiletý, vietnamsky hovořící muž. Ten ale z bytu ještě před příjezdem policistů (PMJ) utekl, proto po něm začali okamžitě pátrat. Zadrželi jej jen chvíli poté v blízkém okolí. Jako důvodně podezřelý z výroby a držení drog skončil na služebně.
 
V rámci zadržení tohoto podezřelého muže byla zajištěna sportovní taška, jejíž obsah tvořilo velké množství igelitových sáčků s bílou krystalickou látkou o celkové hmotnosti asi 8,5 kg. Analýza prokázala, že se jedná o velmi kvalitní drogu pervitin v hodnotě přibližně 30 – 40 miliónů korun. V tašce byl navíc ještě samopal Škorpión v pouzdře s plným zásobníkem a nábojem v nábojové komoře. Byl plně funkční, připraven k přímému použití. U zadrženého muže policisté zajistili větší obnos peněz v cizí i naší měně, v přepočtu více než 1 700 000 korun. Dále několik dražších mobilních telefonů a příslušenství k nim, několik klíčů od osobních motorových vozidel a další věci, u kterých není vyloučeno, že pocházejí z trestné činnosti. Při následné domovní prohlídce zmíněného bytu byly nalezeny předměty, které nasvědčovaly tomu, že by se zde mohly připravovat, anebo upravovat omamné a psychotropní látky.
 
Zadržený šestatřicetiletý muž byl obviněn z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a umístěn do policejní cely s podnětem státnímu zástupci na vzetí do vazby, kam byl také umístěn. V případě odsouzení mu hrozí až 12 let za mřížemi.
 
Na případu kriminalisté i nadále pracují. Jsou si jisti, že neobvinili jen tak obyčejného dealera. Z množství surovin na výrobu pervitinu, které měl k dispozici, a také velké částky peněz, kterou u něj policisté zajistili, se lze domnívat, že by se mohlo jednat o významnějšího člena velmi dobře organizované skupiny. Případné vazby na další osoby nyní kriminalisté prověřují.     

Kpt. Bc. Eva Miklíková 1.3.2011

 

Odkazy do noveho okna

pervitin a samopal v pouzdře

pervitin a samopal v pouzdře 

Detailní náhled

příruční taška

příruční taška 

Detailní náhled

zajištěné peníze

zajištěné peníze 

Detailní náhled

zajištěné peníze

zajištěné peníze 

Detailní náhled

zajištěný samopal Škorpión

zajištěný samopal Škorpión 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem