Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

V bytě po uhašení byla nalezena pěstírna

Bruntál - i jiné události z okresu 

v bytě byla pěstírna marihuany.jpg
Od cigarety zahořel byt, ve kterém byla nalezena pěstírna
Dne 30. 6. 2015 v Petrovicích došlo k požáru bytu v první patře činžovního domu. Po příjezdu hlídky na místo byl bytový dům již bez nájemníků, kteří sami vyšli ven. Obyvatelka bytu policistům sdělila, že usnula s cigaretou na gauči, když se vzbudila a šla si ven na balkón zakouřit, tak došlo k požáru v obývacím pokoji. Po uhašení požáru byla v jednom z pokojů bytu nalezena pěstírna marihuany. Policisté při domovní prohlídce zajistili 46 rostlin v různých stádiích vývoje, technologii na pěstování, hnojiva a také sušenou rostlinnou hmotu. Dne 2. 7. 2015 zahájil policejní komisař trestní stíhání 32leté ženy, obyvatelky bytu, pro přečin nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Nyní jí hrozí trest odnětí svobody až do výše pěti let.
 
Odcizené peníze utratil jeden z pachatelů i za společnici
Krnovští kriminalisté ve spolupráci s albrechtickými policisté vyhodnocování zjištěným informací a osobní znalostí objasnili vloupání do základní školy v Osoblaze. Dne 2. 7. 2015 zahájila policejní komisařka trestní stíhání dvou mužů ve věku 21 a 23 let z přečinů krádeže a porušování domovní svobody. Je jim kladeno za vinu, že dne 23. 6. 2015 v Osoblaze vnikli násilně do objektu školy. Prohledali budovu, poškodili zařízení a zcizili finanční hotovost přesahující 40 tisíc korun, ladičku na kytaru, keyboard Yamaha, prodlužovací kabely a z jídelny maso a sýr. Starší z obviněných měl ještě v době od 26. do 29. 6. 2015 ve Dvorcích vniknout do objektu zdravotního střediska, kde odcizil hotovost přes 4 500 korun a poškodil zařízení. Celková škoda přesahuje 58 tisíc korun. Odcizené věci prodali, peníze použili pro svou potřebu, částečně na jídlo, pití, oblečení a jeden z nich také za přítomnost společnice. Starší z obviněných byl v roce 2014 odsouzen a je v podmínce, byl na něj podán podnět k návrhu na jeho vzetí do vazby. Oběma obviněným hrozí trest odnětí svobody až do výše pěti let.
 
Odcizený přívěsný vozík se při jízdě odpojil a naboural do oplocení
Krnovští policisté prověřují krádež přívěsného vozíku, ke které mělo dojít dne 2. 7. 2015 na parkovišti před obchodním domem na ulici Opavská v Krnově. Prozatím nezjištěný pachatel přívěsný vozík, který byl připojen, ale neuzamčen, za vozidlem Volkswagen odpojil a odcizil. Následně si ho pachatel zapojil za dosud nezjištěné auto a odjel. Na ulici Soukenická došlo k odpojení vozíku a jeho vyjetí mimo komunikaci, kde narazil do oplocení areálu firmy. Způsobená škoda činí 2 tisíce na vozíku a 1 tisíc korun na poškození plotu.
Policisté přijmou informace od občanů, kteří viděli buď samotnou krádež přívěsného vozíku, nebo nehodu na ulici Soukenická, kde došlo k odpojení vozíku od nezjištěného vozidla. Svědci ať kontaktují krnovské policisty přímo na obvodním oddělení či volají na tel. 974 731 731.
 
Mařil ochrannou léčbu
V průběhu tohoto týdne se jedná o druhý případ, kdy albrechtičtí policisté sdělil podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí v souvislosti s útěkem z léčebny.
Tentokrát si podezření vyslechl 21letý muž z Karviné, který dne 5. 6. 2015 po vyzvednutí léků odešel bez závažných důvodů z léčebny v Horních Holčovicích, kde měl soudem nařízenu protialkoholní a protitoxikomanickou léčbu, ke které zde nastoupil tři dny předtím. Hrozí mu nyní trest odnětí svobody až do výše tří let.
 
Nehody se zvěří
Dva střety se zvěří řešili dopravní policisté v noci ze včerejška na dnešek. Naštěstí při těchto nehodách nedošlo ke zranění osob.
Deset minut před půlnocí dne 2. 7. 2015 mezi obcí Stránské a Albrechtice u Rýmařova jel 37letý řidič s vozidlem Opel, kdy mu vběhl do cesty jezevec. Došlo ke střetu a zvíře z místa odběhlo. Došlo k poškození zadního nárazníku automobilu a škoda činí nejméně 10 tisíc korun.
U obce Valšův Důl v 0:45 hodin dne 3. 7. 2015 se střetlo vozidlo Škoda se srnou. Zvíře vyběhlo z levého silničního příkopu přímo před projíždějící automobil. Srna uhynula na místě a byla následně předána mysliveckému sdružení. Na vozidle vznikla škoda 10 tisíc korun.
 
komisař por. Bc. Pavla Jiroušková
skupina tisku a prevence Bruntál
3. 7. 2015

vytisknout  e-mailem