Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

V bytě sebrali televizi

CHOMUTOV - Z krádeže je podezřelá dvojice mužů, Co dělal kamarád, věděl, Kradl ve sklepě....  

V bytě sebrali televizi
Hned ze tří trestných činů – krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci, je podezřelá dvojice mužů ve věku 19 a 22 let. Společně vnikli do obývacího pokoje přízemního bytu v Mašťově a na místě sebrali plazmový televizor, tablet a další věci. Televizor byl následně policisty nalezen odložený v nezajištěném přístřešku dalšího domu. Majiteli vznikla škoda ve výši 19 tisíc korun. Skutek nadále vyšetřují policisté ze Března.

Kradl ve sklepě
Do skladové místnosti panelového domu na sídlišti Březenecká v Chomutově vnikl 22 letý muž z okresního města. V bývalé kočárkárně odcizil dvě pánská horská jízdní kola, vrtací kladivo, cyklistickou přilbu a další věci. Celková škoda se vyšplhala na 118 tisíc korun. Kromě toho vnikl i do dalšího sklepa na sídlišti. Tam sebral minerální vody, zavařeniny a ořechy. V tomto případě majitel vyčíslil celkovou škodu na 1200 korun. Obvinění z krádeže a porušování domovní svobody putovalo za pachatelem do vazební věznice v Litoměřicích, kde se v současné době nachází z důvodů spáchání jiné trestné činnosti.

Co dělal kamarád, věděl
28letý Chomutovák je podezřelý z podílnictví. Od dalšího muže z okresního města převzal křovinořez a sekačku ačkoli dobře věděl, že věci pocházejí z trestné činnosti. Uvedený lup pak prodal dalším zájemcům a o získané peníze se oba muži podělili. Za trestný čin podílnictví může pachatel skončit v případě odsouzení až na čtyři roky ve vězení.

Poškodili byt
41letý muž a 39letá žena, oba z Jirkova, se svým jednáním dopustili trestných činů krádeže a poškození cizí věci. Od srpna loňského roku měli pronajatý byt v ulici Ervěnická. Během svého pobytu odcizili různé vybavení, měřáky na vodu a topení a poškodili plynové potrubí a plynová kamna. Majiteli bytu tímto jednáním způsobili škodu za téměř 23 tisíc korun.

Spravedlnost muže dohnala
Jak jsme před časem informovali, vnikl neznámý zloděj do neuzamčené kanceláře prodejny v obchodní zóně Otvice. Vedoucímu zmizel nejen mobilní telefon, ale i hodinky v pouzdře. Policistům se nyní podařilo krádež za necelých 21 tisíc korun objasnit. Zjistili, že ji má na svědomí 34letý muž z Klášterce nad Ohří. Dále muži zákona objasnili, že muž kradl o několik dní později znovu. Tentokrát navštívil zastavárnu na chomutovském sídlišti a z nezajištěné skříně tam sebral mobilní telefon v hodnotě 2600 korun. Obvinění z krádeže si již převzal, vyšetřování nadále pokračuje. (více info zde)

Potrubí z domu
Jednání 23letého muže z Klášterce nad Ohří vyšetřují policisté z místního obvodního oddělení. Během prvních únorových dnů vnikl v ulici Chomutovská do neobydleného domu. Z místa odnesl několik desítek metrů měděného potrubí. Ze svého jednání se nyní bude zodpovídat přestupkové komisi Městského úřadu Klášterec nad Ohří.


18. února 2015
tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje
oddělení tisku a prevence Chomutov

tlf.974 433 207

krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz
 

vytisknout  e-mailem