Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

V bytě vyráběli drogy

CHOMUTOV - Kolečko skončilo ve sběrně, Kameru vytrhl ze zdi.... 

V bytě vyráběli drogy
Chomutovští policisté, společně s kolegy z krajské pořádkové jednotky, provedli zásah v jirkovském bytě v ulici Mostecká. Na místě zadrželi čtyři muže ve věku 38, 47, 59 a 38 let a dvě ženy ve věku 28 a 34 let. Všichni jsou podezřelí z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. V bytě totiž vyráběli zakázanou látku metamfetamin – pervitin a to nejméně od ledna letošního roku. Na místě policisté provedli rovněž domovní prohlídku, při které zabavili předměty sloužící k výrobě této zakázané látky. Předměty budou zaslány ke znalecké expertize. Vyšetřování dále prokázalo, že dva z mužů byli za obdobné jednání odsouzeni Okresním soudem Chomutov a Most v nedávné době. Vyšetřování nadále pokračuje.
 
Kolečko skončilo ve sběrně
23letý muž z Jirkova překonal oplocení u rodinného domu v Jirkově a z přístřešku odcizil volně uskladněné stavební kolečko. Lup obratem ruky prodal do nedaleké sběrny druhotných surovin. Jelikož byl za krádeže pravomocně odsouzen v lednu letošního roku, čeká na něj obvinění z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody. Skutek je veden na policejním oddělení v Jirkově.
 
Kameru vytrhl ze zdi
Krádež kamery v ulici Šafaříkova vyšetřují chomutovští policisté. 23letý muž vytrhl ze zdi panelového domu bezpečnostní kameru a tuto odcizil. Společenství vlastníků jednotek vznikla škoda za 7500 korun. I v tomto případě policisté zjistili, že muž stál za krádeže před chomutovským soudem na konci ledna letošního roku a odcházel odtud s podmínečným trestem.
 
Nezajištěnými dveřmi pro kola
Do domu v Čechově ulici vnikl neznámý zloděj. Překonal oplocení a nezajištěnými dveřmi vnikl na chodbu v přízemí domu. To stačilo k tomu, aby z výklenku u schodiště odcizil dámské horské jízdní kolo. Další dvě kola přibral v přízemní místnosti domu a odtud také odešel. Majitelům vznikla celková škoda ve výši 33 tisíc korun. Policisté v Kadani zahájili vyšetřování trestných činů krádeže a porušování domovní svobody.
 
Cigarety bez placení
Muž z Klášterce nad Ohří využil nepozornosti obsluhy obchodu v Polní ulici a z prodejního pultu sebral dvanáct krabiček cigaret. Z místa ihned utekl, ale byl záhy zadržen policejní hlídkou. Svým jednáním způsobil škodu za necelých 900 korun, ale čeká na něj obvinění z trestného činu. Za krádeže byl totiž odsouzen naposledy Okresním soudem v Mostě v květnu letošního roku.Krádež vyšetřují policisté z místního obvodního oddělení. 
 
 26. čevna 2013
nprap. Marie Pivková    
piscv@mvcr.cz
 
   
 

vytisknout  e-mailem