Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

V bývalém vepříně se kradlo

DĚČÍN - V bývalém vepříně se kradlo; Tak to dopadá, když se před jízdou pije; Opět nález munice; Pokladna zmizela z jídelny 

Podezření z krádeže vloupáním sdělili policisté z Benešova nad Ploučnicí pětatřicetiletému muži. Ten se měl v tomto měsíci vloupat do bývalého vepřína, odkud odcizil devatenáct kovových trubkových přehazovacích bran, které oddělují jednotlivé chlévy se středovou uličkou, a pět dřevěných přehrazovacích bednění, čímž natropil škodu za zhruba dvacet tisíc korun. Za tento přečin mu hrozí až dvouleté odnětí svobody.
 
 
Tak to dopadá, když se před jízdou pije
 
Ne zcela ve střízlivém stavu uháněl včera v dopoledních hodinách obcí Choratice u Děčína osmapadesátiletý muž s vozidlem. Plně se nevěnoval řízení, pravděpodobně díky konzumaci jídla, a dostal smyk. Díky tomu vyjel mimo komunikaci, kde narazil do zídky, od které se automobil odrazil, udělal hodiny a narazil do zábradlí. Vyšetřením pak byla zjištěna hladina alkoholu přes jedno a půl promile. Nyní čelí podezření z ohrožení pod vlivem návykové látky ve zkráceném přípravném řízení, za což mu hrozí trest až tříletého vězení.
 
 
Opět nález munice
 
Včera v odpoledních hodinách oznámili šluknovští strážníci nález zrezivělého nevybuchlého granátu na břehu potoka na ulici Dr. E. Beneše. Policisté místo zajistili, označili páskou, odklonili dopravu a přivolali pyrotechnika ze zásahové jednotky severočeského kraje z Teplic. Ten zjistil, že se jedná o munici z druhé světové války ruské výroby a předmět odvezl z místa. To bylo následně uvolněno. Ke zranění ani evakuaci osob nedošlo.
 
 
Pokladna zmizela z jídelny
 
Školní jídelnu ve Šluknově včera dopoledne navštívil nezajištěnými vchodovými dveřmi neznámý lapka. Z výdejního okénka odstranil plexi síť a tudy se dostal až do kanceláře vedoucího, kde odcizil příruční pokladnu s finanční hotovostí zhruba kolem dvaceti tisíc korun. Případem se zabývají místní policisté a v případě dopadení se pachatel bude zodpovídat z trestného činu krádeže.
 
 
 
 
5.4.2011, Děčín
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem