Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

V Čáslavi chtějí mít bezpečno

Policisté v Čáslavi realizovali bezpečnostně preventivní akci 

akce se účastnila i městská policieakce se účastnila i městská policie
kontrola dokladůkontrola dokladů
služební pesslužební pes

Akce čáslavského obvodního oddělení Policie České republiky proběhla v noci na 19. 9. 2009. Byla zaměřena zejména na komplexní kontrolu ubytoven a heren v tomto městě, na kontrolu požívání alkoholických nápojů a drog nezletilými a mladistvými, stejně tak  byl v této souvislosti sledován i provoz výherních automatů. Jistí si nemohli být ani neodpovědní řidiči motorových vozidel, neboť se policisté zaměřili i na dodržování pravidel silničního provozu. 


      Pozvání k součinnosti přijala také Cizinecká policie, služební psovodi,Městská policie Čáslav, kontrolní oddělení Hasičského záchranného sboru  Kutná Hora, pracovníci města ve vztahu k mládeži a preventivně informační skupina kutnohorské policie. Velitelem opatření byl vedoucí čáslavského policejního oddělení npor. Mgr. Lubomír Vilímek, který se akce osobně účastnil.

 Na této akci, která měla zejména preventivní charakter se podílelo celkem 27 účastníků ze strany Policie a civilního sektoru.

Celkem byly zkontrolovány 2 ubytovny (25 cizinců, z nichž 1 nepředložil zdravotní pojištění¨a byla mu proto uložena bloková pokuta za  1000 Kč)
                                      2 herny ( kontrola 25 mladistvých a nezletilých, přičemž policisté u dvou mladistvých osob zjistili požití alkoholických nápojů. V této věci  budou konána potřebná opatření  pracovníky města s rodiči výtečníků.
    V druhé polovině tohoto opatření policisté provedli uzavírku výjezdu z náměstí a dalších výjezdů z města, celkem pěti hlídkami na stanovištích.
Zkontrolováno bylo celkem padesát řidičů na alkohol, případně drogy a na  dodržování zákona o provozu na pozemních komunikacích. V jednom případě policisté zjistili řidiče pod vlivem alkoholu (0,52 promile), kterému zadrželi řidičský průkaz a  věc bude řešena ve správním řízení. Celkem bylo uloženo 15 blokových pokut v celkové částce  5.000 Kč.

 Policisté se vůbec netají tím, že podobné akce chtěli opět v brzké době opakovat, neboť, jak uvedli, veřejností je tato aktivita vnímána jako velmi potřebná.

 

vytisknout  e-mailem