Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

V červnu opustil po šesti letech věznici, už je zase ve vazbě

ZLÍNSKO: Na svobodě si pobyl dvanáctkrát trestaný recidivista devět týdnů.  

Zlínští kriminalisté v minulých dnech umístili nejdřív do policejní cely a poté do vazby sedmadvacetiletého muže ze Zlína, pachatele prozatím devíti trestných činů. Všechny stihl spáchat za devět týdnů.
 
První z nich, krádež věcí z auta, se stala první prázdninovou noc. Recidivista využil skutečnosti, že u zastávky MHD stojí neuzamčené vozidlo a ukradl z něj drobné předměty, doklady, navigaci a menší finanční hotovost. Posledním z případů, pro které bude obviněný muž brzy souzen, se stala krádež kabelky 7. srpna 2014 v noci na Jižních Svazích. Muž přistoupil zezadu ke čtyřiadvacetileté studentce, která zrovna odemykala vstupní dveře bytového domu, strhl jí z ramene kabelku a připravil ji tak o veškeré doklady, platební karty a finanční hotovost. Nenapravitelný zloděj většinou vykrádal auta, často bral odložené věci v obchodech či na autobusových zastávkách, jednou vytrhl muži peněženku z ruky přímo při výběru peněz z bankomatu, několikrát použil při krádeži násilí. Odcizenými platebními kartami se snažil zaplatit různé zboží v obchodních řetězcích, což se mu však nikdy nepodařilo. Celkově si krádežemi přišel nejméně na šestapadesát tisíc korun. Kriminalisté po pachateli několika skutků pátrali necelých šest týdnů. Podle způsobu provedení krádeží a loupeží a podle výpovědí svědků měli brzy jasno. Po zadržení se lapka ke všem krádežím přiznal. Veškeré utržené finance použil na nákup dárků pro svou přítelkyni a na obstarání drog, na nichž je závislý.
 
Vzhledem k tomu, že nepoučitelný lupič stále krade, souhlasil soudce s jeho umístěním do vazby. Vyšetřujeme jej pro podezření ze spáchání trestných činů krádež, poškození cizí věci, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a loupež. V brzké době jej zřejmě obviníme z několika dalších podobných skutků, jejichž vyšetřování zatím ještě není u konce. Tentokrát by si v případě odsouzení mohl posedět za mřížemi až deset let.
 
 
13. srpna 2014, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem