Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

V Českých Budějovicích byla během nedělního dopoledne ukradena dvě jízdní kola

České Budějovice - Policejní hlídka předvedla husarský kousek, když v obou případech dopadla zloděje krátce po činu. 

Rozhodně zajímavé a rušné nedělní dopoledne mají za sebou policisté z obvodního oddělení v Českých Budějovicích, konkrétně jedna hlídka, která v neděli 14. sprna okolo 09:00 hodiny vyjela na nahlášenou krádež jízdního kola. Pachatel si vyhlédl na Sokolském ostrově jízdní kolo, které jeho majitel nechal zaparkované v kolostavu u plaveckého stadionu. Uzamkl ho lankovým zámkem. Jednalo se o pánské horské jízdní kolo značky LeaderFox. Celková škoda, kterou zloděj majiteli způsobil, přesáhla částku 10 000 korun. Policisté po příjezdu na místo zjistili všechny potřebné informace k případu a během několika desítek minut odhalili díky velmi dobré osobní a místní znalosti totožnost pachatele. Je jím známý recidivista (24 let) z Českobudějovicka. Ten byl za obdobný skutek v minulosti odsouzen a potrestán. 

Jen několik desítek minut poté přijala stejná policejní hlídka oznámení o další krádeži, tentokrát v ulici Dukelská. Majitelka zastavila se svým kolem u budovy muzea a uzamkla ho lankovým zámkem. To však nezastavilo tehdy ještě neznámého zloděje, který kolo ukradl. Policisté po příjezdu na místo a provedení všech úkonů zjistili, že skutek má na svědomí muž (29 let) z Českobudějovicka, který byl rovněž za obdobný skutek v minulosti odsouzen a potrestán.

Policisté v obou případech předvedli výbornou a rychlou práci. Dva zloději kol tak pravděpodobně znovu zavítají k soudu.

por. Ing. Štěpánka Schwarzová, krpc.pio@pcr.cz

15. srpna 2022

vytisknout  e-mailem